Επικαιρότητα

Εκλεκτοί της ΝΔ σε 12 από τις 13 Περιφέρειες - Ντέρμπι στην Αν. Μακεδονία και Θράκη - Σε επίπεδα ρεκόρ η αποχή

Εκλεκτοί της ΝΔ σε 12 από τις 13 Περιφέρειες - Ντέρμπι στην Αν. Μακεδονία και Θράκη - Σε επίπεδα ρεκόρ η αποχή

Ντέρμπυ υπάρχει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Πατούλης στην Περιφέρεια Αττικής, Φαρμάκης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Νίκας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Σπανός στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, Κράτσα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Μουτζούρης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι οι επικρατέστεροι, σύμφωνα με την ασφαλή εκτίμηση του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 20:00.
Ντέρμπυ υπάρχει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τον Μέτιο να δείχνει ότι έχει προς στιγμήν προβάδισμα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ποσοστό της αποχής, το οποίο ξεπερνά το 60%, με τη συμμετοχή να είναι μόλις στο 39%!


Με ενσωμάτωση 60
%

Αναλυτικά οι περιφέρειες






 



Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και έκλεισαν στις 19:00 μμ, για την ανάδειξη 7 περιφερειαρχών, ενώ η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, με την αποχή όμως να έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. 
Η προσέλευση ήταν πολύ μειωμένη.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι κάλπες ξαναστήθηκαν  στις Περιφέρειες Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Στερεάς Ελλάδας.
Η ΝΔ, η οποία κέρδισε στον πρώτο γύρο τις 5 από τις 6 Περιφέρειες (Νοτίου Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας – δεν επικράτησε μόνο στην Περιφέρεια Κρήτης όπου αναδείχθηκε περιφερειάρχης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ ο Σταύρος Αρναουτάκης), δείχνει να κερδίζει και τις υπόλοιπες 7 Περιφέρειες στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι έγινε το πρώτο και ουσιαστικό βήμα για πολιτική αλλαγή.
Συνεπώς η ΝΔ έχει ως στόχο να κερδίσει τις 12 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, την ώρα που ως μεγαλύτερος αντίπαλος της στην επίτευξη αυτού του στόχου είναι οι γαλάζιοι "αντάρτες" παρά οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Πράγματι, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διεκδικήσει μόλις τις 3 από τις 7 Περιφέρειες (Αττικής, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας) καθώς στις υπόλοιπες αναμετρώνται υποψήφιοι που είτε προέρχονται από τη ΝΔ είτε κατεβαίνουν ως ανεξάρτητοι.
Σημειώνεται πως στις περιφερειακές εκλογές του 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει στις Περιφέρειες Αττικής και Ιονίων Νήσων, τις οποίες πάντως θεωρείται πολύ δύσκολο να ξανακερδίσει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης