Επικαιρότητα

Την Δευτέρα 10 Ιουνίου ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο για την προκήρυξη των εκλογών στις 7 Ιουλίου

Την Δευτέρα 10 Ιουνίου ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο για την προκήρυξη των εκλογών στις 7 Ιουλίου
Xωρίς βάση τα εν λόγω δημοσιεύματα
Την Δευτέρα 10 Ιουνίου ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον πρόεδρο της δημοκρατίας Π.Παυλόπουλο για να ζητήσει την προκήρυξη των εκλογών στις 7 Ιουλίου του 2019.
Διαψεύδονται πλήρως τα σενάρια για εκλογές τον Σεπτέβριο.
Πρόκειται για τελείως ανυπόστατες φήμες σύμφωνα με κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ.
Oι εκλογές θα γίνουν κανονικά στις 7 Ιουλίου του 2019.
Διαψεύδονται οι φήμες για μετακύλιση των εκλογών τον Σεπτέμβριο 2019 και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα θα διεξαχθούν κανονικά στις 7 Ιουλίου 2019.
Δεδομένου ότι επισήμως δεν έχουν προκηρυχθεί πρόωρες εκλογές -καθώς η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα- τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί έντονη φημολογία ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι εκλογές να μετατεθούν για τον Σεπτέμβριο, ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να αποφύγει τα «μπάνια του λαού»
Ωστόσο, πηγές προσκείμενες στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, διέψευσαν κατηγορηματικά αυτό το σενάριο, τονίζοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 7 Ιουλίου.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα, πρόωρες εκλογές μπορούν να διεξαχθούν σε χρονικό διάστημα 22-30 ημερών από την ημέρα που υπογράφεται το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.
Για να στηθούν, λοιπόν, κάλπες στις 7 Ιουλίου, το διάταγμα θα πρέπει να υπογραφεί μεταξύ 7 και 15 Ιουνίου -χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο πρωθυπουργός καλείται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο ώστε να συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης