Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ και η προκήρυξη εκλογών 30/6 θα οδηγήσει στις 850 μονάδες ή άνοδος 16%

Η μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ και η προκήρυξη εκλογών 30/6 θα οδηγήσει στις 850 μονάδες ή άνοδος 16%
Η καθαρή νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην χρηματιστηριακή αγορά 16% άπαξ και οι εκλογές προκηρύχθηκαν για 30 Ιουνίου 2019
Η μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ με 9 μονάδες και 33% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στο 24% ξεκάθαρα αποτελεί credit positive για το ελληνικό χρηματιστήριο και την αγορά ομολόγων.
Θεωρητικά θα μπορούσε να οδηγήσει την χρηματιστηριακή αγορά στις 850 μονάδες από 730 μονάδες της τρέχουσας περιόδου.
Η καθαρή νίκη της ΝΔ θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην χρηματιστηριακή αγορά 16% άπαξ και οι εκλογές προκηρύχθηκαν για 30 Ιουνίου 2019.
Η μεγάλη νίκη της ΝΔ συνδυάζεται πολύ καλύτερα με άμεσες εκλογές και όχι με καθυστέρηση των εκλογών για τους επενδυτές.
Είναι θετική εξέλιξη για τους εξής λόγους

1)Η μεγάλη νίκη της ΝΔ σε συνδυασμό με την 3η θέση του ΚΙΝΑΛ άπαξ και η Χρυσή Αυγή δέχεται πιέσεις από κόμματα όπως του Βελόπουλου επιτρέπουν τον σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης όποτε υλοποιηθούν εθνικές εκλογές.
Για την χρηματιστηριακή αγορά όσο τον δυνατό πιο γρήγορα γίνουν εκλογές τόσο το καλύτερο.
Π.χ. είναι θετική εξέλιξη οι εθνικές εκλογές που υλοποιούνται 30 Ιουνίου αντί Οκτώβριο για την χρηματιστηριακή αγορά, ώστε να σχηματιστεί άμεσα νέα ισχυρή κυβέρνηση.
Ο εκμηδενισμός του πολιτικού ρίσκου ξεκάθαρα θα βοηθήσει το χρηματιστήριο και τις μετοχές.

2)Θα είναι θετική εξέλιξη και στα ομόλογα αν και τα περιθώρια βελτίωσης δεν είναι πολλά άπαξ και οι συσχετισμοί με την Ιταλία και το spread μεταξύ των δύο χωρών περιορίζει τα περιθώρια βελτίωσης.

3)Για τους short που πόνταραν στην μικρή διαφορά στις ευρωεκλογές ξεκάθαρα βραχυπρόθεσμα θα πιεστούν και θα πρέπει λίαν συντόμως να αποφασίσουν εάν θα κλείσουν τις short θέσεις τους.
Πάνω από τις 800 μονάδες όλα τα short χαρτοφυλάκια χάνουν, οπότε εύλογα θα πρέπει λίαν συντόμως να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις, στρατηγικής.

4)Τα προβλήματα ειδικά στις τράπεζες δεν έχουν επιλυθεί, ωστόσο το deal που θα ανακοινώσει η Πειραιώς με την Intrum καθώς και η είσοδος της Εθνικής στον MSCI Creece standard θα δημιουργήσουν βραχυπρόθεσμα ευφορία.

5)Η αγορά θα ποντάρει στην αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής ώστε να καταστεί πιο φιλικό προς τις επιχειρήσεις μέσω μείωσης φορολογικών συντελεστών οπότε εύλογα θα διαμορφωθεί ένα κλίμα επανατιμολόγησης των ελληνικών assets.
Καλύτερες προοπτικές σημαίνει υψηλότερες τιμές στις μετοχές οπότε βραχυπρόθεσμα πάμε πάνω…

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης