Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Μόλις το 30% των νέων θα ψηφίσει στην Γαλλία – Κερδισμένοι οι Πράσινοι στην Ιρλανδία – Ευρείες συναινέσεις στην Γερμανία

Μόλις το 30% των νέων θα ψηφίσει στην Γαλλία – Κερδισμένοι οι Πράσινοι στην Ιρλανδία – Ευρείες συναινέσεις στην Γερμανία
Προς νέες ισορροπίες η Ευρωπαϊκή Ένωση
Οι Ευρωεκλογές που λαμβάνουν xώρα την Κυριακή 26 Μαϊου καθορίζουν ένα συνολικό πλαίσιο για τη νέα δομή που θα αποτυπωθεί στο Ευρωκοινοβούλιο.
Είναι εμφανές ότι τα μηνύματα που θα υπάρξουν θα εκδηλώσουν αντιδράσεις και δυσαρέσκεια προς την Κομισιόν και τις Βρυξέλλες τόσο από την Ιταλία όσο και από την Γαλλία.
Η ανάγκη αναβάθμισης του εθνικού στοιχείου στις πολιτικές των χωρών – μελών, χωρίς τα συστατικά του exit  και η αγωνία του μέσου πολίτη για μια Ευρώπη που θα ανταποκριθεί στις ανάγκες του θα είναι στα βασικά πολιτικά μηνύματα.  
Ο Macron έκανε μια τελευταία προσπάθεια να πείσει τους νέους να ψηφίσουν στο κλείσιμο της προεκλογικής καμπάνιας της Γαλλίας, μιλώντας με σταρ του you tube, με στόχο να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή νέων ψηφοφόρων.
Στην Γαλλία θα ψηφίσει μόλις το 30% των ηλικιών μεταξύ 18 και 34 σύμφωνα με την Odoxa.
Η παρουσία του άλλοτε συνεργάτη του Τrump Steve Bannon δεν φαίνεται να έχει βοηθήσει την Le Pen στο βαθμό που αναμενόταν.
Η Le Pen έχει εγκαταλείψει την ρητορική του Frexit και κινείται σε μια στρατηγική των ομοσπονδιακών προθέσεων.
Oι πλειοψηφίες που θα διαμορφωθούν μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο στο μπλοκ Κεντροδεξιάς, Φιλελευθέρων και Σοσιαλδημοκρατών δεν θα έχει προφανώς τα πλειοψηφικά νούμερα προηγουμένων περιόδων αλλά θα διατηρήσει τον έλεγχο των γενικών κατευθύνσεων.
Οι Πράσινοι αναμένεται να σημειώσουν άνοδο σε όλες τις χώρες που έχουν αξιόπιστη παρουσία όπως στην Ιρλανδία που θα είναι οι μεγάλοι νικητές , όπου οι υποψήφιοι σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις  έχουν 23% στο Δουβλίνο με την κεντροδεξιά  Fine Gael  να συγκεντρώνει το συνολικό προβάδισμα.
Μεγάλη αβεβαιότητα επικρατεί για τις εξελίξεις στην Βρετανία, όπου όμως αναμένεται να αποφευχθούν ακραίες καταστάσεις και να βρεθεί μια μέση λύση δεν θα βλάψει όμως την οικονομία με την επαναφορά του Μπόρις Τζόνσον να είναι επί θύραις.
Τα χαρακτηριστικά της πολιτικής που ζητούν έλεγχο της μεταναστευτικής πολιτικής θα είναι ισχυρά στις χώρες του Βίζεγκραντ και είναι βέβαιο ότι η ΕΕ θα πρέπει να αναθεωρήσει συνολικά την πολιτική της σε μια καλύτερα προγραμματισμένη ροή, που δεν θα αλλοιώνει τοπικές κοινωνίες, οι οποίες αντιδρούν συγκροτημένα.
Στην Γερμανία η κοινή πλατφόρμα CDU και CSU, σε συνδυασμό με την πρόταση του SPD για κατώτατο μισθό και το ενδιαφέρον των Πρασίνων για τις περιβαλλοντολογικές πολιτικές δημιουργούν ένα αρκετά συστημικό πολιτικό περιβάλλον.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Ισπανία, ενώ η Ελλάδα έχει και αυτή μια ξεκάθαρη δομή πλέον ευθυγραμμισμένη με τις αρχές της σημερινής Ευρώπης.
www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης