Διεθνή

Πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία - Η May παραιτήθηκε από την ηγεσία των Τόρις - Θα παραμείνει πρωθυπουργός έως τις 7 Ιουνίου

tags :
Πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία - Η May παραιτήθηκε από την ηγεσία των Τόρις - Θα παραμείνει πρωθυπουργός έως τις 7 Ιουνίου
Θα παραμείνει ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός μέχρι να οριστεί ο διάδοχος της στην προεδρία των Τόρις
Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία, καθώς η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May - εμφανώς συγκινημένη - ανακοίνωσε την παραίτησή της από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, την ώρα που η χώρα βυθίζεται στο αδιέξοδο του Brexit.
Η Theresa May θα παραμείνει στην πρωθυπουργία έως τις 7 Ιουνίου 2019, δηλαδή έως ότου γίνει η επιλογή του διαδόχου της.
Φαβορί με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θεωρείται ο Borris Johnson.
«Έκανα ό,τι μπορούσα για το Brexit και για να πείσω τους βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία για την αποχώρηση από την ΕΕ» δήλωσε χαρακτηριστικά η Τheresa May από τη Downing Street.
Σύμφωνα με την ίδια, η διαδικασία για την εκλογή νέου επικεφαλής αναμένεται να αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα.
Η May θα υποδεχθεί ως πρωθυπουργός τον αμερικανό πρόεδρο Donald Trump κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές του Ιουνίου.
H αποτυχία της πρωθυπουργού να εξασφαλίσει μια συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί και την πολιτική «ταφόπλακα» για τη May, η οποία αναμένεται να αποτυπωθεί και στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, καθώς το Συντηρητικό Κόμμα εκτιμάται ότι έχει υποστεί συντριβή.
Οι εκλογές στη Βρετανία διεξήχθησαν χθες Πέμπτη 23/5 και τα αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί την Κυριακή 26/5.
Στις δημοσκοπήσεις το κόμμα Brexit του Farage συγκεντρώνει ποσοστά έως 38%, ενώ οι Συντηρητικοί της May καταποντίζονται στην 5η θέση, με ποσοστά 8-10%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης