Τελευταία Νέα

Το κάλεσμα της Wind Europe στις ευρωπαϊκές χώρες για χάραξη ενεργειακής στρατηγικής

tags :
Το κάλεσμα της Wind Europe στις ευρωπαϊκές χώρες για χάραξη ενεργειακής στρατηγικής
Σαφείς στρατηγικές από τις κυβερνήσεις
Τα εθνικά σχέδια των ευρωπαϊκών χωρών για το κλίμα πρέπει να αποτελέσουν τον χάρτη πορείας για τη μετάβαση στην ενέργεια έως το 2030. Ωστόσο, τα σχέδια εκδόσεων των σχεδίων χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις, προκειμένου η ΕΕ να επιτύχει τον στόχο της για την ανανεώσιμη ενέργεια το 2030.
Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για το Κλίμα, μαζί με εκπροσώπους της Ισπανικής Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Δικτύου Δράσης για το Κλίμα, η Viktoriya Kerelska της WindEurope ανέφερε ότι τα Σχέδια θα πρέπει να χρησιμεύσουν ως διαφημιστικά φυλλάδια για την επόμενη δεκαετία.
Οι κυβερνήσεις που έχουν τις σαφέστερες φιλοδοξίες και μέτρα, θα προσελκύσουν επενδύσεις, δημιουργώντας τις περισσότερες θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα, το ισπανικό εθνικό σχέδιο είναι σήμερα ένα από τα λίγα που κάνει άμεση σύνδεση μεταξύ των φιλοδοξιών ανανεώσιμης ενέργειας και των οικονομικών πλεονεκτημάτων που προκύπτουν, σημείωσε η Kerelska.
Η Ισπανία υπολόγισε ότι η δέσμευσή της για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030 θα μεταφραστεί σε συμπληρωματικό ΑΕΠ ύψους 25 δισ. ευρώ ετησίως και πάνω από 360.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030.
Μάλιστα, οι χώρες θα πρέπει επίσης να δώσουν σαφείς και απλούς κανόνες για το σχεδιασμό και την αδειοδότηση, καθώς η λήψη άδειας για νέα αιολικά πάρκα γίνεται όλο και πιο δύσκολη και ακριβότερη σε πολλές περιοχές της Ευρώπης.
Τα σχέδια πρέπει επίσης να εξετάσουν πώς να αποκτήσουν περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη θέρμανση και τις μεταφορές, όπου οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσωπεύουν σήμερα μόλις 18% και 6% αντίστοιχα.
Αυτό είναι απαραίτητο για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, διότι είναι στη θέρμανση και τις μεταφορές όπου καταναλώνεται το 3/4 της ενέργειας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης