Τελευταία Νέα

Κατασκευή μεγάλου αιολικού πάρκου ισχύος 90 MW από την Fortum στη Φινλανδία

Κατασκευή μεγάλου αιολικού πάρκου ισχύος 90 MW από την Fortum στη Φινλανδία
Η Fortum θα συνεχίσει να αξιοποιεί την μακρόχρονη τεχνογνωσία της για την ανάπτυξη της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς άνθρακα
Το πρώτο αιολικό πάρκο μεγάλης κλίμακας θα κατασκευάσει η Fortum στη Φινλανδία, με συνολική χωρητικότητα μόλις 90 MW.
Ειδικότερα, το εν λόγω έργο θα αποτελείται από 21 ανεμογεννήτριες, με την δανική εταιρεία Vestas να προμηθεύει τους στροβίλους, να λειτουργεί και να συντηρεί το project.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα έργα κατασκευής θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι με την προσδοκία το αιολικό έργο να είναι πλήρως λειτουργικό κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.
Από την πλευρά του, ο Joonas Rauramo, αντιπρόεδρος της παραγωγής ανεμογεννητριών της Fortum, δήλωσε ότι: «Είμαστε πολύ ευτυχείς να ανακοινώσουμε την έναρξη κατασκευής του πρώτου αιολικού πάρκου μεγάλης κλίμακας στη Φινλανδία, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην εφαρμογή της στρατηγικής για την αιολική ενέργεια».
Με βάση τη στρατηγική της, η Fortum θα συνεχίσει να αξιοποιεί την μακρόχρονη τεχνογνωσία της για την ανάπτυξη της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς άνθρακα.
Σε ηλιακή και αιολική ενέργεια, η εταιρεία στοχεύει στην αύξηση του ηλιακού και αιολικού χαρτοφυλακίου της σε κλίμακα πολλαπλών GW.
Το επιχειρηματικό μοντέλο Fortum για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελείται από την ανάπτυξη, την κατασκευή και τη διαχείριση στοιχείων ενεργητικού ηλιακής και αιολικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης