Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η Cenergy στον FTSE 25 στη θέση της Grivalia που αποχωρεί λόγω της συγχώνευσης με Eurobank

tags :
Η Cenergy στον FTSE 25 στη θέση της Grivalia που αποχωρεί λόγω της συγχώνευσης με Eurobank
Η Cenergy έχει αναλάβει πρόσφατα σημαντικό έργο του αγωγού IGB και διαθέτει ανεκτέλεστο έργο που προσεγγίζει τα 700 εκατ. ευρώ
Όπως είχε ακουστεί αλλά και όπως αναμενόταν η Cenergy θα πάρει τη θέσει της Grivalia στην υψηλή κεφαλαιοποίηση λόγω της επικείμενης συγχώνευσης με τη Eurobank.
Η μετοχή της Grivalia από σήμερα (20/5) σταματάει να διαπραγματεύεται και οι μετοχές θα μετατραπούν σε μετοχές της Eurobank με σχέση ανταλλαγής 1 Grivalia για 15,8 νέες μετοχές Eurobank.
Η Cenergy έχει αποτίμηση 241 εκατ. ευρώ και η Grivalia που φεύγει 1,08 δισ. ευρώ, αλλά το ποσό αυτό θα προστεθεί στη Eurobank.
Ρίχνοντας μία ματιά στον πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων παρατηρούμε πως η Cenergy «προσπέρασε» εταιρείες με μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση, άλλες λογικά, αφού η διασπορά είναι μικρή όπως η Πανγαία με αποτίμηση 1,25 δισ. ευρώ ή η Καρέλιας με αποτίμηση 728 εκατ. ευρώ, καθώς και μετοχές που παλιά ήταν στην υψηλή κεφαλαιοποίηση όπως η ΕΥΔΑΠ.
Η Cenergy έχει αναλάβει πρόσφατα σημαντικό έργο του αγωγού IGB και διαθέτει ανεκτέλεστο έργο που προσεγγίζει τα 700 εκατ. ευρώ.
Οι δύο εταιρείες της, τα Ελληνικά Καλώδια και Σωληνουργεία Κορίνθου διαθέτουν ισχυρή θέση στην ελληνική αγορά στους κλάδους τους και διεκδικούν σημαντικά έργα.
Κύριος μέτοχος της Cenergy είναι ο όμιλος Βιοχάλκο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης