Commodities

OI HΠΑ αίρουν τους δασμούς σε αλουμίνιο και χάλυβα για Καναδά και Μεξικό

OI HΠΑ αίρουν τους δασμούς σε αλουμίνιο και χάλυβα για Καναδά και Μεξικό
Νέες κινήσεις αναμένονται από τον Trump σύμφωνα με το Bloomberg
Οι ΗΠΑ πρόκειται να προχωρήσουν σε άρση των δασμών σε Μεξικό και Καναδά στο αλουμίνιο και τον χάλυβα σύμφωνα με το Bloomberg.
Kατά τον τρόπο αυτό περνούν το μήνυμα στις αγορές της πρόθεσης εκτόνωσης του εμπορικού πολέμου, της καλής γειτονίας με οικονομίες, με τις οποίες ο όγκος συναλλαγών είναι υψηλός και εντοπίζουν την προσοχή των διαπραγματεύσεων στους Κινέζους.
Σε επιβολή δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από τον Καναδά, το Μεξικό και την Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρούν από την Παρασκευή οι ΗΠΑ, όπως είχε προαναγγείλει προ δύο μηνών ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Όπως είναι γνωστό οι δασμοί είχαν αναγγελθεί από τον Γ.Ρος στις 31 Μαϊου του 2018.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Παρίσι, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος είχε αναφέρει πως οι δασμοί 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου από την Ε.Ε., τον Καναδά και το Μεξικό.
«Προσβλέπουμε στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, τόσο με τον Καναδά και το Μεξικό από τη μία πλευρά, και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την άλλη, επειδή υπάρχουν άλλα θέματα τα οποία πρέπει επίσης να επιλύσουμε», είχε προσθέσει.
Παράλληλα, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, είχε την εκτίμηση πως οποιαδήποτε αντίμετρα επιβληθούν από την Ευρώπη ή άλλες χώρες ως απάντηση στους αμερικανικούς δασμούς, είναι απίθανο να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία.
Είχε πει  εξάλλου ότι οι επιπτώσεις στις σχέσεις των ΗΠΑ με τις χώρες που επηρεάζονται από την αμερικανική απόφαση δεν θα ήταν μακροπρόθεσμες.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης