Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Wood Mackenzie: Στα 4 εκατ. θα φθάσουν οι ηλιακές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ το 2023

Wood Mackenzie: Στα 4 εκατ. θα φθάσουν οι ηλιακές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ το 2023

Μέχρι το 2024, θα εγκαθίσταται ένα ηλιακό ενεργειακό σύστημα ανά λεπτό στις Ηνωμένες Πολιτείες

Σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 2 εκατομμύρια ηλιακές εγκαταστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα ορόσημο που έφθασε μόλις τρία χρόνια μετά το υψηλό του 1 εκατομμυρίου σημάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου βιομηχάνων την Πέμπτη 9/5/2019.
Οι ηλιακές εγκαταστάσεις των Η.Π.Α. παράγουν τώρα αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για να τροφοδοτούν περισσότερα από 12 εκατομμύρια σπίτια, ανέφερε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας σε κοινή ανακοίνωση με την εταιρεία ενεργειακής έρευνας Wood Mackenzie.
Ο αριθμός των εγκαταστάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες προβλέπεται να διπλασιαστεί σε 4 εκατομμύρια το 2023, επεσήμανε η Wood Mackenzie.
"Πιστεύουμε ότι η δεκαετία του 2020 θα είναι η δεκαετία που η ηλιακή ενέργεια θα γίνει η κυρίαρχη νέα μορφή παραγωγής ενέργειας", δήλωσε η CEO της SEIA Abigail Ross-Hopper.
Η ηλιακή ενέργεια έχει αυξηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την τελευταία δεκαετία χάρη στην ταχεία υποχώρηση των τιμών στην τεχνολογία, τις κρατικές ρυθμίσεις που απαιτούν από τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας να αντλούν μεγάλα ποσά ανανεώσιμης ενέργειας και μια ομοσπονδιακή φορολογική πίστωση αξίας 30% του κόστους ενός συστήματος. Η ηλιακή ενέργειας  είναι σήμερα μια βιομηχανία 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επεσήμανε  η SEIA.
Ωστόσο, παρά την αύξηση αυτή, η ηλιακή ενέργεια εξακολουθεί να αποτελεί μικρό μέρος του ενεργειακού μίγματος των ΗΠΑ σε σύγκριση με τα ορυκτά καύσιμα. Φέτος, ηλιακή, αιολική και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξαιρουμένης της υδροηλεκτρικής ενέργειας, αναμένεται να παράσχουν το 11% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις Η.Π.Α., σε σύγκριση με 37% για το φυσικό αέριο και 24% για τον άνθρακα, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών ενέργειας ΕΙΑ.
Η Καλιφόρνια αντιπροσώπευε το 43% των δεύτερων εκατομμυρίων εγκαταστάσεων, αλλά αντιπροσώπευε περισσότερο από το ήμισυ του πρώτου εκατομμυρίου. Άλλες πολιτείες όπου η ηλιακή έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία τρία χρόνια περιλαμβάνουν το Τέξας, τη Γιούτα, τη Φλώριδα, το Ρόουντ Άιλαντ και το Μέριλαντ, σύμφωνα με το SEIA.
Μέχρι το 2024, θα εγκαθίσταται ένα ηλιακό ενεργειακό σύστημα ανά λεπτό στις Ηνωμένες Πολιτείες, επεσήμανε η Wood Mackenzie.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης