Πετρέλαιο

Νιγηρία: Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή κατά των Eni και Petrobras για τις εξαγωγές πετρελαίου

Νιγηρία: Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή κατά των Eni και Petrobras για τις εξαγωγές πετρελαίου
Σε έφεση κατά της απόφασης θα προχωρήσει η κυβέρνηση στης χώρας
Δικαστήριο της Νιγηρίας απέρριψε την Τετάρτη 8/5/2019 κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι οι θυγατρικές των Eni και Petrobras εξήγαγαν παράνομα αργό πετρέλαιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δικηγόρος που εκπροσωπεί τις αρχές της χώρας της Δυτικής Αφρικής δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε έφεση.
Οι πωλήσεις του αργού πετρελαίου αποτελούν τον πυλώνα της μεγαλύτερης οικονομίας της Αφρικής, αποτελώντας τα δύο τρίτα των εσόδων της χώρας και περίπου το 90% των κερδών σε ξένο συνάλλαγμα.
Σε αγωγή που υποβλήθηκε το 2016, η Νιγηρία ισχυρίστηκε ότι ορισμένες εταιρείες εξήγαγαν συνολικά 57 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 2011 και 2014 τις οποίες δεν  δήλωσαν στην κυβέρνηση της Νιγηρίας, όπως απαιτείται από το νόμο.
Δικαστής στο ανώτατο ομοσπονδιακό δικαστήριο της πρωτεύουσας Λάγος ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να παράσχει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξει την αγωγή του εναντίον της τοπικής Agip της ιταλικής εταιρείας Eni και της Brasoil της κρατικής εταιρείας Petroleo Brasileiro της Βραζιλίας, .
"Το δικαστήριο δεν συμφώνησε με τη θέση μας", δήλωσε ο Ituah Imhanze, δικηγόρος που εκπροσώπησε την κυβέρνηση της Νιγηρίας στο δικαστήριο.
Είπε ότι η κυβέρνηση θα υποβάλει έφεση μέχρι την Πέμπτη.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης