Διεθνή

Trump: Αυξάνονται στο 25% από 10 Μαίου οι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα, αξίας 325 δισ. δολαρίων

Trump: Αυξάνονται στο 25% από 10 Μαίου οι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα, αξίας 325 δισ. δολαρίων
Σύμφωνα με τον Trump, οι δασμοί που καταβλήθηκαν στις ΗΠΑ είχαν ελάχιστες επιπτώσεις στο κόστος των προϊόντων
Στο 25% από το 10% αυξάνονται οι δασμοί από την Παρασκευή (10/5) οι αμερικανικοί δασμοί σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump μέσω Twitter.  
Σύμφωνα με τον Trump, οι δασμοί που καταβλήθηκαν στις ΗΠΑ είχαν ελάχιστες επιπτώσεις στο κόστος των προϊόντων, που επιβαρύνουν κυρίως την Κίνα.
Επίσης δεσμεύτηκε να επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς και σε άλλα εισαγόμενα είδη, συνολικής αξίας 325 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Επί 10 μήνες, η Κίνα πληρώνει δασμούς στις ΗΠΑ ύψους 25% σε είδη υψηλής τεχνολογίας αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και  10% σε άλλα είδη αξίας 200 δισεκ. δολαρίων», υπενθύμισε ο Αμερικανός πρόεδρος με ανάρτησή του στο Twitter.
«Το 10% θα ανέβει στο 25% την Παρασκευή.
Άλλα προϊόντα, αξίας 325 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που μας στέλνει η Κίνα, παραμένουν αδασμολόγητα, αλλά σύντομα θα δασμολογηθούν, με 25%"» πρόσθεσε.
Ο Trump έκρινε ότι οι δασμοί αυτοί «είναι εν μέρει υπεύθυνοι για τα θαυμάσια οικονομικά αποτελέσματά» στις ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε εκνευρισμένος από την πορεία που έχουν ακολουθήσει μέχρι τώρα οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο, σχολιάζοντας ότι «συνεχίζονται, αλλά υπερβολικά αργά, καθώς οι Κινέζοι προσπαθούν να επαναδιαπραγματευθούν» και έκλεισε το μήνυμά του με τη λέξη «Όχι!».

Κίνα: Παρά τις απειλές Trump o αντιπρόεδρος Liu He θα πάει στις ΗΠΑ

Την πρόθεση του αντιπροέδρου της Κίνας Liu He να μην αναβάλει αλλά να πραγματοποιήσει το ταξίδι του στις ΗΠΑ στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για θέματα εμπορίου γνωστοποιεί σε σημερινό δημοσίευμα της η κινεζική εφημερίδα, South China Morning Post.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του Κινέζου αντιπροέδρου, ο Liu αναμένεται να αναχωρήσει από το Πεκίνο την ερχόμενη Πέμπτη 9/5 δηλαδή τρεις μέρες αργότερα από την ημερομηνία που είχε αρχικά ανακοινωθεί και να φύγει από την Ουάσινγκτον την επόμενη, δηλαδή την Παρασκευή 10/5.
Ύστερα από τις απειλές του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump  υπήρχαν πληροφορίες ότι ο Liu μελετούσε το ενδεχόμενο να ακυρώσει το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τις διαπραγματεύσεις για την εμπορική αντιπαράθεση Κίνας – ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης