Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου για πρώτη φορά σε τρεις εβδομάδες

tags :
Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου για πρώτη φορά σε τρεις εβδομάδες
Οι εταιρείες πρόσθεσαν δύο πλατφόρμες την εβδομάδα έως τις 3 Μαΐου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 807
Οι αμερικανικές  ενεργειακές επιχειρήσεις αύξησαν τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργούν για πρώτη φορά σε τρεις εβδομάδες, ακόμη και όταν η παραγωγή αργού επιβραδύνεται με την καταμέτρηση των εγκαταστάσεων να υποχωρεί πέντε συνεχόμενους μήνες λόγω των περικοπών των δαπανών.
Οι εταιρείες πρόσθεσαν δύο πλατφόρμες την εβδομάδα έως τις 3 Μαΐου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 807, χαμηλότερα από τις 834 εγκαταστάσεις που δραστηριοποιήθηκαν  το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes.
Η καταμέτρηση στις  ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, υποχώρησε τους τελευταίους πέντε μήνες καθώς οι ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής μείωσαν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις, καθώς επικεντρώνονται περισσότερο στην αύξηση των κερδών αντί στην αύξηση της παραγωγής.
Η αμερικανική παραγωγή αργού πετρελαίου μειώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Φεβρουάριο σε 11,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα καθώς η παραγωγή μειώθηκε στον Κόλπο του Μεξικού και σε βασικές πετρελαιοπαραγωγικές  πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Οκλαχόμα και της Βόρειας Ντακότα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ των ΗΠΑ την Τρίτη.
Η ΕΙΑ ανέφερε ότι υπήρξαν ελαφρές αυξήσεις παραγωγής στο Τέξας και το Νέο Μεξικό όπου βρίσκεται η λεκάνη Permian.
Μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, όπως η Exxon Mobil Corp και η Chevron Corp, ενισχύουν την παρουσία τους, ιδιαίτερα στη Permian, το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πετρέλαιο σχιστολιθικού πετρελαίου.
Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου μειώθηκαν κάτω από τα 61 δολάρια το βαρέλι αυτή την εβδομάδα, καταγράφωντας τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση, καθώς το αυξημένο αμερικανικό προϊόν αντιμετώπισε απώλειες παραγωγής λόγω των κυρώσεων σε Ιράν και Βενεζουέλα.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονταν περίπου 62 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2019 και 59 δολάρια για το 2020.
Περί τις 21: 20 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού ενισχυόταν κατά 0,31% στα 62 δολάρια το βαρέλι και το brent σημείωνε άνοδο 0,40% στα 71,03 δολάρια το βαρέλι.
Η εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ, Cowen & Co, δήλωσε ότι οι προβλέψεις των εταιρειών ερευνών και παραγωγής (E & P) δείχνουν μείωση κατά 5% στις κεφαλαιουχικές δαπάνες για γεώτρηση και ολοκλήρωση το 2019 έναντι 2018.
Η Cowen ανέφερε ότι οι ανεξάρτητοι παραγωγοί αναμένεται να ξοδέψουν περίπου το 11% λιγότερο το 2019, ενώ οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου σκοπεύουν να δαπανήσουν περίπου 16% περισσότερο.
Συνολικά, η Cowen ανέφερε ότι όλες οι εταιρείες E & P που παρακολουθεί  έχουν ανακοινώσει θα δαπανήσουν περίπου 81,1 δισ. δολάρια το 2019 έναντι 85,5 δισ. δολ. το 2018.
Σε ετήσια βάση, ο συνολικός αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου  που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν κατά μέσο όρο 1.034.   Οι περισσότερες εξέδρες παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης