Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ισχυρά τα αποτελέσματα α' 3μηνου 2019 του Μυτιληναίου, σύμφωνα με 9 αναλυτές

Ισχυρά τα αποτελέσματα α' 3μηνου 2019 του Μυτιληναίου, σύμφωνα με 9 αναλυτές
Σύσταση buy/outperform/overweight δίνουν οι αναλυτές για τον Μυτιληναίου
Ισχυρά ήταν τα αποτελέσματα του α' 3μηνου για τον όμιλο του Μυτιληναίου, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι υποδέχτηκαν θετικά την αύξηση ρεκόρ των κερδών που σημειώθηκε σε επίπεδο τριμήνου.
Ειδικότερα, η Piraeus Securities, η οποία διατηρεί τη σύσταση outperform για τη μετοχή, επισημαίνει ότι ο όμιλος ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα, καλύτερα του αναμενομένου.
Στα επιμέρους στοιχεία, η Piraeus Securities παρατηρεί ότι η κερδοφορία της μονάδας της Μεταλλουργίας παρέμεινε σταθερή, ενώ ενισχύθηκε από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, ενώ ο τομέας Ολοκληρωμένων Έργων & Υποδομών πέτυχε αυξημένες οικονομικές επιδόσεις στηριζόμενος στην εκτέλεση των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί το προηγούμενο διάστημα.
Η Piraeus Securities διατηρεί στα 14 ευρώ την τιμή στόχο, εκτιμώντας ότι οι τιμές της αλουμίνας θα στηρίξουν τα μελλοντικά αποτελέσματα, ενώ τα project στην Αφρική, τη Σλοβενία και την Ελλάδα στον τομέα των EPC θα ενισχύσουν τη δυναμική.
Θετική και η Axia για τον όμιλο, η οποία επισημαίνει τις ίδιες επιδόσεις, επιβεβαιώνοντας την αναπτυξιακή πορεία του Μυτιληναίου.
Οι τάσεις θα παραμείνουν καθόλη τη διάρκεια του έτους, ενώ στους κινδύνους θεωρεί τα project στη Λιβύη.
Η τιμή στόχος παραμένει στα 12,80 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η σύσταση buy, ήτοι αγορά.
Η Euroxx επισημαίνει ότι ο όμιλος κατέγραψε σημαντική ενίσχυση μεγεθών τόσο σε επίπεδο Κύκλου Εργασιών, όσο και σε επίπεδο Kερδοφορίας.
O Κύκλος Εργασιών ανήλθε σε 513,9 εκατ. ευρώ το α' 3μηνο του έτους, έναντι 360,7 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 42,5%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), διαμορφώθηκαν σε 92 εκατ. ευρώ έναντι 76,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018, καταγράφοντας αύξηση 19,6%.
Η τιμή στόχος παραμένει στα 13,40 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η σύσταση overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς.
Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του Μυτιληναίου και η Beta, όπως και η NBG Securities, η οποία διατηρεί τη σύσταση outperform.
Επίσης, αναφέρει ότι οι οικονομικές επιδόσεις του Τομέα το 2019 αναμένεται να στηριχθούν σημαντικά στα έργα που έχει αναλάβει η Εταιρεία στην Γκάνα, στην Ισπανία και στο Καζακστάν.
Σημειώνεται ότι η υλοποίηση των έργων σε Γκάνα και Καζακστάν έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ το έργο Talasol που αφορά στην κατασκευή μονάδας ηλιακής ενέργειας μεγάλης κλίμακας, με εγκατεστημένη ισχύ 300 MW, στον δήμο Talaván, στο Cáceres της Ισπανίας, αναμένεται να ξεκινήσει στο 2ο τρίμηνο του έτους.
Σε αναμενόμενα επίπεδα ήταν τα αποτελέσματα του Μυτιληναίου σύμφωνα με την Pantelakis, με τον κλάδο της ενέργειας να είναι η βασική κινητήρια δύναμη.
Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι ο όμιλος επωφελείται από τη δυνατότητα εισαγωγής φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ενισχύοντας με αυτό το τρόπο την ανταγωνιστικότητα τόσο του Τομέα Ηλεκτρισμού, όσο και του Τομέα Μεταλλουργίας
Η Alpha Finance διατηρεί την τιμή στόχο στα 14,1 ευρώ, τονίζοντας ότι ο κλάδος της Μεταλλουργίας έδειξε σταθεροποίηση, παρά το γεγονός ότι η τιμή της Αλουμίνας υποχώρησε και το κόστος αυξήθηκε.
Επίσης, η περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, όπως αναμένεται με βάση τις δεσμεύσεις της χώρας στην ΕΕ, αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τα μερίδια αγοράς της Εταιρείας τόσο στην παραγωγή όσο και στην λιανική αγορά ενέργειας.
Σημαντικά βελτιωμένη είναι η απόδοση του Ομίλου, σύμφωνα με την IBG, η οποία τονίζει ότι η ισχυρή εκκίνηση του έτους είναι σύμφωνη με το guidance της διοίκησης το 2019.     
Τέλος, η Eurobank επισημαίνει τα ισχυρά αποτελέσματα του ομίλου, τα οποία είναι καλύτερα των εκτιμήσεών της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης