Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Κινεζική State Grid εξαγοράζει το 54,64% της Βραζιλιάνικης CPFL Energia έναντι 4,5 δισ. δολ.

Η Κινεζική State Grid εξαγοράζει το 54,64% της Βραζιλιάνικης CPFL Energia έναντι 4,5 δισ. δολ.
Η υποψήφια για το 24% του ΑΔΜΗΕ συμφώνησε να εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο του μεγαλύτερου διανομέα ηλεκτρικής ενέργειας της Βραζιλίας.
Η κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού της Κίνας State Grid Corporation of China, η οποία έχει υποβάλει προσφορά 320 εκατομμυρίων ευρώ για την εξαγορά του 24% του ΑΔΜΗΕ, ανακοίνωσε σήμερα (24/1), ότι έχει συνάψει συμφωνία για την εξαγορά του 54,64% των μετοχών του μεγαλύτερου διανομέα ηλεκτρικής ενέργειας της Βραζιλίας, της CPFL Energia SA.
Το ύψος της εξαγοράς θα ανέλθει συνολικά σε περίπου 4,5 δισ. δολάρια, όπως έκανε γνωστό η Energia.
Η συμφωνία θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του κινεζικού κολοσσού στην αγορά της Βραζιλίας, επεκτείνοντας τις επιχειρήσεις του στη μεταφορά ενέργειας, τη διανομή, τη νέα γενιά ενεργειακής ισχύος και τις πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας και να μεταφέρει την εμπειρία της State Grid στις τεχνολογικές εξελίξεις και στη διαχείριση της νέας γενιάς ενεργειακή ισχύ στη Βραζιλία, όπως αναφέρει η κινεζική εταιρεία στην ιστοσελίδα της.
Η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρισμού στον κόσμο είναι ήδη παρούσα στην αγορά της Βραζιλίας, όπου λειτουργεί 10.000 χλμ. γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Αρχική δημοσίευση 12.34.30
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης