Πετρέλαιο

Βλάβη υπέστη ιρανικό πετρελαιοφόρο στην Ερυθρά Θάλασσα - Μετέφερε 1,1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου

Βλάβη υπέστη ιρανικό πετρελαιοφόρο στην Ερυθρά Θάλασσα - Μετέφερε 1,1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου
Κανένας τραυματισμός από το ατύχημα
Βλάβη υπέστη ιρανικό πετρελαιοφόρο που μετέφερε 1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου στην Ερυθρά Θάλασσα και στα ανοικτά των ακτών της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με πληροφορίες που αναδημοσιεύει το cnbc.
Ειδικότερα, το σκάφος είχε πλήρωμα 26 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων 24 Ιρανών και δύο ανθρώπων από το Μπαγκλαντές, δήλωσε η σαουδική κυβέρνηση.
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανέφεραν ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χειρίζονται την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA του Ιράν ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Jiddah.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιστότοπο TankerTrackers.com, που παρακολουθεί τις κινήσεις των πλοίων στην θάλασσα, ανέφερε ότι δεν έγινε αναφορά για τραυματίες και δεν υπήρξε διαρροή πετρελαίου.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το Ιράν αντιμετωπίζει τώρα αυξημένη πίεση από τις Η.Π.Α. για τις πωλήσεις του πετρελαίου, προειδοποιώντας εντούτοις ότι θα ανταποκριθεί επιθετικά σε κάθε προσπάθεια αναχαίτησης των εξαγωγών της από την κυβέρνηση Trump.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης