Επιχειρήσεις

Άδεια διάθεσης βιοκαυσίμων - βιοαιθανόλης χορηγήθηκε στην Μotor Oil

tags :
Άδεια διάθεσης βιοκαυσίμων - βιοαιθανόλης χορηγήθηκε στην Μotor Oil
Σύμφωνα με την απόφαση αποθηκευτικός χώρος που θα χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία για την άσκηση της υπόψη δραστηριότητάς της έχει χωρητικότητα 5.500 κυβικά μέτρα στην τοποθεσία Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας
Άδεια διάθεσης βιοκαυσίμων-βιοαιθανόλης χορηγήθηκε στην εταιρεία «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε.» με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, που δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια και αφορά σε χρονικό διάστημα 10 ετών.
Σύμφωνα με την απόφαση αποθηκευτικός χώρος που θα χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία για την άσκηση της υπόψη δραστηριότητάς της έχει χωρητικότητα 5.500 κυβικά μέτρα στην τοποθεσία Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας.

Η απόφαση ισχύει για όλη την επικράτεια, με τους όρους και τις προϋποθέσεις των κατωτέρω παραγράφων:

1. Η εταιρεία οφείλει να διαθέτει:

α) ενεργές συμβάσεις αγοράς βιοαιθανόλης καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της παρούσας, τις οποίες οφείλει να ανανεώνει τριάντα (30) ημέρες πριν το πέρας ισχύος των ήδη υποβληθέντων ή και να υποβάλλει νέες ενεργές συμβάσεις αγοράς βιοαιθανόλης, και

β) αποθηκευτικούς χώρους, ελάχιστης χωρητικότητας 100 m3, για τους οποίους έχουν εκδοθεί και ισχύουν οι αναγκαίες για τη νόμιμη λειτουργία τους άδειες. Οι εν λόγω αποθηκευτικοί χώροι, σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 4 εδ. ε του Ν. 3054/2002 όπως ισχύει, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση της δραστηριότητας που ασκείται στο πλαίσιο της παρούσας. Η εταιρεία οφείλει να γνωστοποιεί άμεσα στην Υπηρεσία οποιαδήποτε αλλαγή επέρχεται σε αυτούς, και

γ) πιστοποιητικά ISO σειράς 9000, τα οποία πρέπει να βρίσκονται σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της παρούσας και να ανανεώνονται εντός τριάντα (30) ημερών πριν τη λήξη τους, τα οποία πιστοποιούν i) τη συμβεβλημένη μονάδα για την παραγωγή βιοαιθανόλης και ii) την εταιρεία για εμπορία βιοαιθανόλης.

2. Η εταιρεία υποχρεούται να τηρεί τις αποφάσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας που εκδίδονται σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 14 παρ. 2 του Ν. 3054/2002 και αποσκοπούν στη διασφάλιση της παροχής υπηρεσιών δημόσιας ωφέλειας και την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων ή προβλημάτων, καθώς και λοιπούς πρόσθετους ειδικούς όρους και υποχρεώσεις που κρίνονται αναγκαίοι και επιβάλλονται με αιτιολογημένη απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο των διατάξεων του Ν. 3054/2002.

3. Η εταιρεία υποχρεούται να αναγράφει στα παραστατικά διακίνησης που εκδίδει τον αριθμό της παρούσας άδειας και τον αριθμό της άδειας του Ν. 3054/2002 της επιχείρησης προς την οποία πρόκειται να γίνει η παράδοση, καθώς και τον αριθμό άδειας λειτουργίας της εγκατάστασης εφόσον δεν πρόκειται για Τελικό Καταναλωτή.

4. Η εταιρεία υποχρεούται να γνωστοποιεί στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

i. Οποιεσδήποτε μεταβολές επέρχονται στο μετοχικό κεφάλαιο και τα πάγια περιουσιακά στοιχεία της (όπως αγορά, πώληση κ.λ.π.) με όλα τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, καθώς επίσης οποιαδήποτε μίσθωση προς τρίτους και από τρίτους.

ii. Τυχόν καταδίκη με αμετάκλητη δικαστική απόφαση του διαχειριστή και του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας για οικονομικό έγκλημα (ιδίως λαθρεμπορία, νοθεία, απάτη, αισχροκέρδεια, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, εκβίαση, δωροδοκία).

iii. Οποιοδήποτε στοιχείο ζητηθεί και να δέχεται οποιονδήποτε έλεγχο από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

iv. Κάθε αλλαγή του διαχειριστή και του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας και να προσκομίζει τα σχετικά πιστοποιητικά, όπως αυτά καθορίζονται στο παράρτημα 9 της απόφασης περί συμπλήρωσης του Κανονισμού Αδειών, Δ2/Α/22285/9.11.2012 (ΦΕΚ Β’ 2998).

5. Η εταιρεία υποχρεούται να καταβάλλει εμπρόθεσμα τα ετήσια ανταποδοτικά τέλη που της αναλογούν σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (Δ2/Α/Φ.5/οικ.2490/2005-ΦΕΚ Β’ 218, όπως ισχύει) και να τηρεί τις υποχρεώσεις που προβλέπονται κατά τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν. 3054/2002 και του άρθρου 26 του Κανονισμού Αδειών σχετικά με την τήρηση λογαριασμών.

6. Η εταιρεία υποχρεούται να παρέχει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στοιχεία σχετικά με την άσκηση της δραστηριότητάς της, ιδίως σχετικά με την προμήθεια, τις εισαγωγές, εξαγωγές, τη διακίνηση, παραγωγή, λειτουργία, διαχείριση, αποθήκευση, τιμολόγηση, διάθεση ενεργειακών προϊόντων, καθώς και στατιστικά στοιχεία οικονομικών όρων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν.3054/2002, όπως καθορίζεται στην υπ’ αριθ.Δ1/Β/7364/30.03.2012 (ΦΕΚ 1116/Β/10.04.2012) Υ.Α. και τροποποιήθηκε από την υπ’ αριθ.Δ1/16421/02.08.2012 (ΦΕΚ 2328/Β/16.08.2012) Υ.Α.

7. Η εταιρεία υποχρεούται να τηρεί τους όρους της άδειας που της χορηγείται και κάθε περαιτέρω κανόνα δικαίου που διέπει τη δραστηριότητα της, ιδίως τους κανόνες ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος, τις ισχύουσες διατάξεις περί ανταγωνισμού και να διαθέτει διαρκώς τις άδειες που απαιτούνται για την άσκηση της δραστηριότητας της.

8. Η εταιρεία υποχρεούται να τηρεί το ειδικό Βιβλίο Διακίνησης Πετρελαίου του άρθρου 26 του Κανονισμού Αδειών.

9. Σε περίπτωση παράβασης του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, Ν.3054/2002 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και γενικότερα όλων των κανόνων και των όρων που αφορούν την άδεια διάθεσης βιοκαυσίμων – βιοαιθανόλης, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις του άρθρου 16 και του άρθρου 17 του Ν. 3054/2002 όπως ισχύει, καθώς και του άρθρου 30 παρ. 3 του Κανονισμού Αδειών (Υπουργική Απόφαση Δ2/16570/2005 – ΦΕΚ Β’ 1306) και της Υπουργικής Απόφασης Δ19/Φ11/οικ.13098/1156/25.06.2010 (ΦΕΚ Β’ 1309).

10. Η εταιρεία οφείλει να επιτρέπει στα αρμόδια όργανα να διεξάγουν ελέγχους και ιδίως επιτόπιους ελέγχους των εγκαταστάσεων και ελέγχους των βιβλίων, στοιχείων και λογαριασμών του κατόχου της Άδειας, συμπεριλαμβανομένου του Βιβλίου Διακίνησης Πετρελαίου.

11. Το Τμήμα Εγκαταστάσεων, της Διεύθυνσης Υδρογονανθράκων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στο οποίο κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλείται να γνωστοποιεί στην Υπηρεσία μας κάθε μεταβολή ή ανάκληση της άδειας λειτουργίας ή της απόφασης αλλαγής χρήσης της δεξαμενής βιοαιθανόλης της παρούσας άδειας.

12. Ανανέωση της παρούσας χορηγείται κατόπιν υποβολής αίτησης από τον κάτοχο της άδειας τουλάχιστον έξι (6) μήνες πριν από την λήξη ισχύος της.

13. Η άδεια αυτή δεν απαλλάσσει την εταιρεία από τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από άλλες διατάξεις νόμων και πράξεων.

14. Η παρούσα απόφαση αναρτάται στο «Πρόγραμμα Διαύγεια». Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου ανακοινώνεται η έκδοση της παρούσας με αναγραφή του σχετικού Αριθμού Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης