Πετρέλαιο

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες πετρελαίου – Ανακόπτεται ο ρυθμός ανάπτυξης της παραγωγής

tags :
Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες πετρελαίου – Ανακόπτεται ο ρυθμός ανάπτυξης της παραγωγής

Μειώθηκαν κατά οκτώ οι εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 18 Απριλίου, περιορίζοντας τον συνολικό αριθμό σε 825

Oι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες μείωσαν  αυτή την εβδομάδα τον αριθμό των εξέδρων εξόρυξης πετρελαίου που λειτουργούν, για πρώτη φορά σε τρεις εβδομάδες, καθώς οι προβλέψεις ανάπτυξης της παραγωγής σχιστολιθικού, στα μεγαλύτερα πετρελαϊκά πεδία της χώρας, συνεχίζουν να συρρικνώνονται.
Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά οκτώ οι εγκαταστάσεις εξόρυξεις πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 18 Απριλίου, περιορίζοντας τον συνολικό αριθμό σε 825, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes.
Η Baker Hughes δημοσίευσε την έκθεση μια μέρα  νωρίτερα  λόγω της της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών.
Η μέτρηση των εγκαταστάσεων στις Η.Π.Α., ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, είναι ακόμα λίγο υψηλότερος από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν ήταν ενεργές 820 εξέδρες.
Ο αριθμός των εγκαταστάσεων μειώθηκε τους τελευταίους τέσσερις μήνες και η παραγωγή στην Permian και άλλες βασικές λεκάνες σχιστόλιθου επιβραδύνθηκε καθώς οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν το τέταρτο τρίμηνο και πολλές ανεξάρτητες εταιρείες προχώρησαν σε περικοπή των δαπανών ενόψει της πίεσης των επενδυτών να επικεντρωθούν στην αύξηση των κερδών αντί στην παραγωγή.
Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, όπως η Exxon Mobil Corp και η Chevron Corp, ενισχύουν την παρουσία τους, ιδιαίτερα στην Permian, το μεγαλύτερο πεδίο σχιστολιθικού πετρελαίου.
Η παραγωγή αργού πετρελαίου από επτά μεγάλους σχηματισμούς σχιστόλιθου αναμένεται να αυξηθεί κατά 80.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Μάιο σε ρεκόρ 8,46 εκατομμυρίων bpd, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ενέργεια (Energy Information Administration).
Αν και η συνολική αξία του Μαΐου, εάν είναι ακριβής, θα είναι ρεκόρ, η αύξηση συνεχίζει να παρουσιάζει συρρίκνωση της ανάπτυξης από τον Φεβρουάριο.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ διαπραγματεύθηκαν κοντά σε ένα υψηλό πέντε μηνών περίπου 65 δολαρίων ανά βαρέλι για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς η υποχώρηση των εξαγωγών αργού από τη ηγέτη του OPEC Σαουδική Αραβία και τα  αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ υποστήριξαν τις τιμές.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού  διαπραγματεύονταν περίπου 64 δολάρια το βαρέλι για το   2019 και 61 δολάρια για το 2020.
Περί τις 21:20 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού σημείωνε άνοδο 0,20% στα 63,89 δολάρια το βαρέλι και το brent ενισχυόταν κατά 0,43% στα 71,94 δολάρια το βαρέλι.
Η εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Cowen & Co των Η.Π.Α. ανέφερε ότι οι προβολές από τις εταιρείες ερευνών και παραγωγής (E & P) που ακολουθεί δείχνουν μια ποσοστιαία πτώση των μεσαίων μονάδων στις κεφαλαιουχικές δαπάνες για γεώτρηση και ολοκλήρωση το 2019 έναντι του 2018.
ΗCowen ανέφερε ότι οι ανεξάρτητοι παραγωγοί αναμένεται να ξοδέψουν περίπου 11% λιγότερο το 2019, ενώ οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου σκοπεύουν να δαπανήσουν περίπου 16% περισσότερο.
Συνολικά, η Cowen σημείωσε ότι όλες οι εταιρείες E & P που παρακολουθεί έχουν αναφέρει ότι θα δαπανήσουν περίπου 81,0 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 έναντι 85,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018.
Σε ετήσια βάση, ο συνολικός αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν κατά μέσο όρο 1.039. Οι περισσότερες εξέδρες παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.
Οι ειδικοί της ενέργειας στην  Simmons & Co, τράπεζα επενδύσεων των ΗΠΑ,  Piper Jaffray, προβλέπουν ότι ο μέσος συνδυασμός μετρητών πετρελαίου και φυσικού αερίου θα μετατοπιστεί από 1.032 το 2018 σε 1.019 το 2019 και θα αυξηθεί στα 1.097 το 2020.

www.worldenetrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης