Χρηματιστήριο & Αγορές

Υποχωρούν οι ασιατικές αγορές λόγω ΗΠΑ και Ιαπωνίας

tags :
Υποχωρούν οι ασιατικές αγορές λόγω ΗΠΑ και Ιαπωνίας
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,63% στις 29.936 μονάδες
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (18/4) οι ασιατικές αγορές, δεχόμενες πιέσεις τόσο από την πτώση που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση στη Wall Street, όσο και από τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούν την Ιαπωνία.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,84% στις 22.090,12 μονάδες, με τις μετοχές των SoftBank Group και Nintendo να υποχωρούν κατά -2,16% και -1,38% αντίστοιχα.
Νωρίτερα, η Markit δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τον μεταποιητικό κλάδο στη χώρα για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα οποία καταγφράφηκε επιβράδυνση της δραστηριότητας για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,5 μονάδες, έναντι 49,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας για τρίτο συνεχόμενο μήνα κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η ασθενέσθερη ζήτηση τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό της χώρας οδήγησε σε μείωση της δραστηριότητας του κλάδου, παρά το γεγονός ότι οι υποδείκτες που αφορούν την απασχόληση και τις μελλοντικές προοπτικές σημείωσαν αμφότεροι άνοδο.
Παράλληλα, ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα κατέγραψε πτώση της τάξεως του -1,43% στις 2.213,77 μονάδες, ενώ μικρότερες ήταν οι απώλειες για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, ο οποίος υποχώρησε κατά -0,32% στις 10.962,02 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,63% στις 29.936 μονάδες, παρά το γεγονός ότι οι μετοχές των AAC και Sunny Optical ενισχύθηκαν κατά +0,37% και +1,93% αντίστοιχα.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε στο -0,40% και τις 3.250,20 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component σημείωσε πτώση τηα τάξεως του -0,55% στις 10.287,67 μονάδες.
Η προσοχή των επενδυτών παραμένει επικεντρωμένη γύρω από τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump τόνισε χθες (17/4) ότι οι διαπραγματεύσεις «προχωράνε καλά», και ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία «πολύ σύντομα», χωρίς ωστόσο να αναφέρεται σε συγκεκριμένη ημερομηνία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνομιλίες θα είναι επιτυχημένες, και η συμφωνία «θα είναι καλή και για τις δύο χώρες», ενώ επεσήμανε ότι από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, η αμερικανική οικονομία «προχωράει προς τη σωστή κατεύθυνση».
Ήπιες απώλειες καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών, μετά την απροσδόκητη πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,25% στα 71,44 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά -0,17% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,65 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Απριλίου 2019 σημείωσαν πτώση της τάξεως των 1,4 εκατ. βαρελιών, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η πτώση θα διαμορφωθεί στα 1,2 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Αυτή ήταν η πρώτη πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού, μετά από τρεις συνεχόμενες εβδομάδες ανόδου, κατά τις οποίες τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 17 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Ωστόσο, τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου υποχώρησαν μόλις κατά 360 χιλ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση κατά 850 χιλ. βαρέλια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης