Commodities

Το deal διάσωσης του μεγαλύτερου παραγωγού ψευδαργύρου Nyrstar στην Ευρώπη από την Trafigura

tags :
Το deal διάσωσης του μεγαλύτερου παραγωγού ψευδαργύρου Nyrstar στην Ευρώπη από την Trafigura
Oι πιστωτές της Nyrstar που είναι μεγάλα hedge funds θα καταστούν μέτοχοι της Trafigura
Τον έλεγχο της Nyrstar NV, μεγαλύτερης εταιρείας της Ευρώπης που δραστηριοποιείται στον ψευδάργυρο, ανέλαβε η εταιρεία εμπορίας commodities, Trafigura σύμφωνα με το Bloomberg, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του χρέους της και σωτηρίας της εταιρείας από την πτώχευση.
Ειδικότερα, ο κύριος μέτοχος της Trafigura - Nyrstar, καθώς και ένας κορυφαίος προμηθευτής, πελάτης και χρηματοδότης - προσέφερε ένα πακέτο δικών του χρεογράφων στους πιστωτές της Nyrstar σε αντάλλαγμα για τη διαγραφή χρεών.
Η συμφωνία θα επεκτείνει τον ισολογισμό της Trafigura, ο οποίος έχει ήδη αυξημένα χρέη, και θα αναγκάσει τον trader των commodities να διπλασιάσει την επένδυσή του σε μια εταιρεία που βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης.
Παράλληλα, οι πιστωτές της Nyrstar που είναι μεγάλα hedge funds θα καταστούν μέτοχοι της Trafigura.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Trafigura, Jeremy Weir υπογράμμισε ότι: «Η προτεινόμενη αναδιάρθρωση του χρέους είναι, πιστεύουμε, η καλύτερη δυνατή λύση για όλους τους ενδιαφερόμενους παρά τις σημαντικές και οδυνηρές απώλειες. Η Nyrstar αντιμετωπίζει σημαντικές οικονομικές και επιχειρησιακές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, αλλά έχει επίσης πολύ σταθερές βιομηχανικές και εξορυκτικές δραστηριότητες στις οποίες μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα σταθερό μέλλον».
Τέλος, η Trafigura χρειάζεται 75% των πιστωτών σε κάθε κατηγορία για να είναι έγκυρη η συμφωνία μέχρι τις 29 Απριλίου.
Σύμφωνα με τους όρους, οι εταιρείες εκμετάλλευσης της Nyrstar θα πωληθούν σε μια νέα οντότητα με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο, στην οποία η Trafigura θα κατέχει ποσοστό 98%. Η Nyrstar θα διατηρήσει την υπόλοιπη συμμετοχή του 2%.
Η συμφωνία ενδέχεται να χρειαστεί να εγκριθεί από δικαστήριο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα συσταθεί η νέα εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης