Commodities

Σε υψηλό 2 μηνών η τιμή του χρυσού λόγω ανησυχιών για την οικονομική πολιτική του Trump

Σε υψηλό 2 μηνών η τιμή του χρυσού λόγω ανησυχιών για την οικονομική πολιτική του Trump
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι επενδυτές ανησυχούν για την οικονομική και εμπορική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση Trump και στρέφονται στο ασφαλές καταφύγιο του χρυσού.
Η τιμή του χρυσού έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2 μηνών, καθώς επικρατεί ανησυχία στους επενδυτές, σχετικά με την εμπορική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση του Donald Trump, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει το πρακτορείο, ότι σήμερα (23/1) η τιμή του χρυσού για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 0,8% στα 1.219,55 δολάρια η ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδο από τις 22 Νοεμβρίου 2016 και διαπραγματεύθηκε στις 09:38 π.μ. ώρα Ελλάδας στα 1.214,94 δολάρια η ουγγιά στη Σιγκαπούρη.
Το Bloomberg επισημαίνει επίσης, ότι μέχρι στιγμής φέτος η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει αυξηθεί σε όλες τις χρηματιστηριακές συνεδριάσεις, με εξαίρεση μόνο δύο φορές που κατέγραψε μικρή πτώση.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι επενδυτές χρυσού αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στον φόβο για μία κάθετη πολιτική της κυβέρνησης Trump στις εμπορικές συμμαχίες και στο εναλλακτικό σενάριο που προβλέπει μία πτώση της ανάπτυξης των ΗΠΑ, των τιμών του μετοχών και της αξίας του δολαρίου.  
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ιαπωνικής Sumitomo Corp. Global Research Co., Bob Takai, «η αγορά είναι πλέον ανήσυχη για το ποια πολιτική θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση» και προσθέτει ότι «σε αυτό το πολύ απρόβλεπτο περιβάλλον, οι επενδυτές θέλουν να αγοράσουν χρυσό».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης