Πετρέλαιο

Π.Ο.Π.Ε.Κ: Χαιρετίζει την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος εισροών – εκροών για τα καύσιμα

tags :
Π.Ο.Π.Ε.Κ: Χαιρετίζει την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος εισροών – εκροών για τα καύσιμα
Μας ανησυχεί όμως και μας προβληματίζει, ότι το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των προς ψήφιση διατάξεων έχει ορίζοντα 24 μηνών, επισημαίνει μεταξύ άλλων η ΠΟΠΕΚ
Κατατέθηκε στη Βουλή προς  επεξεργασία και εξέταση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης «Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και προσέλκυση Στρατηγικών Επενδύσεων και άλλες διατάξεις», στο οποίο προβλέπεται στα άρθρα 30 και 31, η τροποποίηση του άρθρου 31 του ν. 3784/2009(Α’137) και η εγκατάσταση υποχρεωτικά ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης και ηλεκτρονικής μετάδοσης δεδομένων εισροών-εκροών σε όλες τις ελεύθερες εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης καυσίμων, βιοκαυσίμων, κλ.π., στο οποίο συνδέεται όπου απαιτείται φορολογικός ηλεκτρονικός μηχανισμός Φ.Η.Μ.
Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) χαιρετίζει, παρά την καθυστέρηση τουλάχιστον 10 ετών, τις ενέργειες του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης να νομοθετήσει με το κατατεθέν ν/σ τις πάγιες θέσεις της Π.Ο.Π.Ε.Κ. για την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής δεδομένων σε όλες τις ελεύθερες εγκαταστάσεις διακίνησης και αποθήκευσης πετρελαιοειδών και ενεργειακών προϊόντων.
Επισημαίνει, επίσης στην ανακοίνωσή της ότι "Μας ανησυχεί όμως και μας προβληματίζει, ότι το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των προς ψήφιση διατάξεων έχει ορίζοντα 24 μηνών, αφού όμως προηγηθεί η έκδοση τουλάχιστον 6 Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα Ελληνικά Κυβερνητικά δεδομένα".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης