Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Air Liquide εγκαινιάζει το συγκρότημα Tokyo Innovation Campus

Η Air Liquide εγκαινιάζει το συγκρότημα Tokyo Innovation Campus
Το νέο αυτό συγκρότημα θα εστιάσει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη προηγμένων υλικών, ειδικά για την κατασκευή της νέας γενιάς ημιαγωγών, ευέλικτων οθονών και συστημάτων αποθήκευσης και διανομής ενέργειας
Η Air Liquide εγκαινίασε πρόσφατα το συγκρότημα Tokyo Innovation Campus στη Γιοκοσούκα της Ιαπωνίας. Το νέο αυτό συγκρότημα αντικατοπτρίζει την προσέγγιση του Ομίλου για ένα ανοικτό μοντέλο καινοτομίας, ειδικά σε θέματα που αφορούν την ενεργειακή μετάβαση και το περιβάλλον, την υγεία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Στις καινούριες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης 8.000 m2, υπάρχουν 8 εργαστήρια και 6 πιλοτικές πλατφόρμες, ενώ στεγάζονται τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης της Air Liquide, καθώς και ομάδες ειδικών σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας και διαδικασιών. 
Το συγκρότημα Tokyo Innovation Campus, για το οποίο αξιοποιήθηκαν επενδύσεις 50 εκατομμυρίων ευρώ, συγκεντρώνει περίπου 200 υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων ερευνητές, ειδικοί ψηφιακής τεχνολογίας, εμπειρογνώμονες σε θέματα εφαρμογών για πελάτες, καθώς και ομάδες με αντικείμενο την διερεύνηση νέων αγορών. 
Το νέο αυτό συγκρότημα θα εστιάσει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη προηγμένων υλικών, ειδικά για την κατασκευή της νέας γενιάς ημιαγωγών, ευέλικτων οθονών και συστημάτων αποθήκευσης και διανομής ενέργειας. Επιπλέον, στοχεύει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης λύσεων για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και την ανάπτυξη νέων μορφών ενέργειας, όπως το υδρογόνο και το βιομεθάνιο. 
Το Tokyo Innovation Campus διαθέτει εργαστήρια και πιλοτικές πλατφόρμες κατάλληλα εξοπλισμένες, ώστε να διευκολύνουν τη διεξαγωγή έρευνας και ανάπτυξης σε συνεργασία με πελάτες, αλλά και με startup εταιρίες ή συνεργάτες από τον ακαδημαϊκό χώρο. Μέσα σε αυτούς τους χώρους εργασίας, διατίθενται ειδικές τεχνολογίες που επιτρέπουν την επιτόπου αναπαράσταση των παραγωγικών διαδικασιών των πελατών, προκειμένου να επιτυγχάνεται καλύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες τους σε συντομότερο χρόνο.
Με το νέο αυτό συγκρότημα, η Air Liquide ολοκληρώνει την ανακαίνιση του παγκόσμιου δικτύου της, που αποτελείται από πέντε κέντρα με την ονομασία «Innovation Campus» σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες και Ασία. Συνολικά, 4.000 εργαζόμενοι απασχολούνται σε τμήματα που, με πυρήνα την καινοτομία, αναπτύσσουν και διαθέτουν από κοινού με τους συνεργάτες της Air Liquide, νέες λύσεις και τεχνολογίες στην αγορά.
Ο François Abrial, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, υπεύθυνος για την περιοχή Ασία - Ειρηνικός, δήλωσε: «Το νέο, σύγχρονο Tokyo Innovation Campus προσφέρει μια σαφή εικόνα της πελατοκεντρικής φιλοσοφίας που διέπει τη στρατηγική της Air Liquide σε ό,τι αφορά την καινοτομία. Αυτό το συγκρότημα, που συνδυάζει την επιστημονική εμπειρία με την ικανότητα ανάπτυξης ψηφιακών τεχνολογιών και λύσεων, μας επιτρέπει να συνεργαστούμε στενά με ολόκληρο το οικοσύστημα καινοτομίας της Ιαπωνίας. Θα υποστηρίξει την ανάπτυξή μας ενισχύοντας παράλληλα την ικανότητά μας να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πελάτες και τους ασθενείς μας. Η Air Liquide αποτελεί την πιο καινοτόμο εταιρία στον κλάδο της στην Ασία και όλο τον κόσμο, και η συγκεκριμένη επένδυση αποδεικνύει τη σταθερή δέσμευσή της για επενδύσεις στην Ιαπωνία».
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης