Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε ανοδική πορεία συνεχίζει να κινείται ο χρυσός μετά την ομιλία Trump

Σε ανοδική πορεία συνεχίζει να κινείται ο χρυσός μετά την ομιλία Trump
Πάνω από τα 1200 δολάρια η ουγγία κινείται η τιμή του πολύτιμου μετάλλου
Τα συμβόλαια του χρυσού κινήθηκαν υψηλότερα την Παρασκευή 20/1/2017 μετά την ορκομωσία   του νέου Πρόεδρου των Η.Π.Α. Donald Trump.
Οι πρώτες δηλώσεις του 45ου Πρόεδρου των Ηνωμένων Πολιτειών επικεντρώθηκαν στο  "Πρώτα η Αμερική"
"Σε γενικές γραμμές,  περιμέναμε μια ομιλία σε προεδρικό τόνο, το δολάριο να κερδίσει και ο χρυσός  να είναι και πάλι υπό πίεση μαζί με τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα," δήλωσε ο Jonathan Butler, αναλυτής της Mitsubishi στο Λονδίνο. "Ωστόσο, αν έχουμε κάποια συνέχεια της διχαστική ρητορικής της  προεκλογικής εκστρατείας, κατά πάσα πιθανότητα θα βουλιάξει η  αναθέρμανση της οικονομίας του εμπορίου και θα ενισχυθεί  ο χρυσός ως ασφαλές καταφύγιο."
Στην Spot αγορά ο χρυσός ήταν  0,04% πάνω στα  1,204.23 δολάρια  η ουγγιά στις 24:50 EST, ενώ στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του χρυσού αυξήθηκε 0,27% σε 1,204.80 δολάρια.
Στις 21:00 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1205,50 δολάρια η ουγγιά  με άνοδο 0,27%
Ο δείκτης δολαρίου, που μετρά το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, υποχώρησε 0,1 % σε 101,09. Ένα πιο σταθερό δολάριο, καθιστά το μέταλλο πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.
Καλύτερα από τα αναμενόμενα κινήθηκαν οι θέσεις εργασίας των ΗΠΑ,  και τα στοιχεία για τη στέγαση γεγονός που ενίσχυσε την άποψη ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι αρκετά ισχυρή ώστε να δικαιολογεί αυξήσεις των επιτοκίων.
Ο πρόεδρος της Philadephia Federal Reserve  Patric Harker, δήλωσε την Παρασκευή 20/1/2017 ότι αναμένει τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2017, εάν η αγορά εργασίας βελτιωθεί περαιτέρω και ο πληθωρισμός κινείται στο 2% του στόχου της Fed.

www.worlgenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης