Επιχειρήσεις

Με τζίρο 86,4 εκατ. ευρώ «έκλεισε» το 2018 για τη Volterra – Άνω του 1,5% το μερίδιο αγοράς της

Με τζίρο 86,4 εκατ. ευρώ «έκλεισε» το 2018 για τη Volterra – Άνω του 1,5% το μερίδιο αγοράς της

Η εταιρεία διαθέτει χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ ισχύος 330 MW, εκ των οποίων σε λειτουργία βρίσκονται 16 MW και υπό κατασκευή με εγκεκριμένη χρηματοδότηση έργα 54 MW

Στα εννέα χρόνια παρουσίας και δραστηριότητας στην ενέργεια, η Volterra έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται στους πρωταγωνιστές του κλάδου, όπως ανέφερε χθες (27/3) ο αναπληρωτής πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος της ΑΒΑΞ Κωνσταντίνος Κουβαράς, στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης με θέμα μεταξύ άλλων την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 20 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Κουβάρα, η ενέργεια συνιστά έναν άξονα με ξεχωριστή θέση στην συνολική δραστηριότητα της ΑΒΑΞ, στην οποία δίνει το «παρών» με την κατά 100% θυγατρική Volterra που δραστηριοποιείται στους τομείς ανάπτυξης έργων ΑΠΕ και παραγωγής «πράσινης» ενέργειας, εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας (λιανική – χονδρική), καθώς και εμπορίας φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με το στέλεχος της ΑΒΑΞ, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το 2018 ανήλθε στα 86,4 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα πέραν των κεντρικών γραφείων στην Αθήνα, διαθέτει υποκαταστήματα στη Θεσσαλονίκη αλλά και στη Σόφια της Βουλγαρίας, δραστηριοποιούμενη στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Στον τομέα των ΑΠΕ, η εταιρεία έχει να επιδείξει ένα χαρτοφυλάκιο ισχύος 330 MW, εκ των οποίων σε λειτουργία βρίσκονται 16 MW, υπό κατασκευή με εγκεκριμένη χρηματοδότηση βρίσκονται 54 MW (στη Βοιωτία), ενώ τα ώριμα έργα για συμμετοχή στον διαγωνισμό ανέρχονται σε 40 MW.
Σε διάφορα στάδια ανάπτυξης βρίσκονται σταθμοί 220 MW.

Πελατολόγιο 40 χιλιάδων καταναλωτών

Η Volterra κατέχει σήμερα μερίδιο μεγαλύτερο του 1,5% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας μας.
Μέχρι το τέλος του 2019, όπως πρόσθεσε ο κ. Κουβαράς, εκτιμάται ότι οι πελάτες  της εταιρίας θα ανέλθουν σε περίπου 40.000, υποστηριζόμενοι από ένα δίκτυο 6 υποκαταστημάτων και 45 μεταπωλητών σε όλη την Ελλάδα.
Στην χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η εταιρεία δραστηριοποιείται μέσω διασυνδέσεων σε όλες τις γειτονικές χώρες, πραγματοποιώντας εισαγωγές και εξαγωγές ενέργειας από και προς την Ιταλία και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.    
Τέλος, εξίσου δυναμική παρουσία στοχεύει να αναπτύξει η εταιρεία και στον τομέα της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου, στην οποία μπήκε από τους πρώτους το 2016.
Η Volterra ξεκίνησε να δραστηριοποιείται εμπορικά πριν από 6 μήνες (τον Οκτώβριο του 2018), ενώ αναπτύσσεται καθημερινά, επεκτείνοντας το δίκτυο πωλήσεών της βάσει των στόχων που έχουν τεθεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης