Πετρέλαιο

Αύξηση μισθών ζητούν οι υπάλληλοι της πετρελαιοπηγής El Sharara στη Λιβύη

Αύξηση μισθών ζητούν οι υπάλληλοι της πετρελαιοπηγής El Sharara στη Λιβύη
Oι εργαζόμενοι του El Sharara διαμαρτυρήθηκαν για τριμηνιαία καθυστέρηση των δεδουλευμένων τους και ζήτησαν την απελευθέρωση συναδέλφων
Αύξηση μισθού ζητούν οι υπάλληλοι της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Λιβύης που δουλεύουν για την παραγωγή αργού πετρελαίου από το κοίτασμά El Sharara, σύμφωνα με το reuters.
Περίπου 50 με 60 εργαζόμενοι στο El Sharara, που φορούσαν μπλε στολή, εμφανίστηκαν σε βίντεο που απαιτούσε αύξηση μισθού κατά 67%, ποσό που η κυβέρνηση αποφάσισε το 2013.
Η σχεδιαζόμενη αύξηση των αποδοχών δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Λίγο μετά την επίλυση του ποσού από την κυβέρνηση, τα δημόσια οικονομικά υπέστησαν ζημιά έπειτα από μια σειρά από αποκλεισμούς πετρελαϊκών πεδίων από ένοπλες ομάδες και διαδηλωτές.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι του El Sharara διαμαρτυρήθηκαν για τριμηνιαία καθυστέρηση των δεδουλευμένων τους και ζήτησαν την απελευθέρωση συναδέλφων, συμπεριλαμβανομένου ενός αλλοδαπού, οι οποίοι είχαν απαχθεί από εγκληματίες τον Ιούλιο.

"Δεν θέλουμε τίποτα εκτός από μια αύξηση μισθών. Εργαζόμαστε στην έρημο και προσπαθούμε να αυξήσουμε την παραγωγή στο El Sharara στο κανονικό της επίπεδο ", δήλωσε ένας μηχανικός από το χωράφι στο Reuters, ζητώντας να μην προσδιοριστεί.
Η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης ανήλθε σε 1,2 εκατ. Bpd μετά την επανέναρξη της λειτουργίας του El Sharara, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών της Τρίπολης.
Την περασμένη εβδομάδα ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του την πετρελαιοπηγή El Sharara, επίσης στο λιβυκό νότο, συνεργαζόμενος με τους πολιτοφύλακες που την είχαν καταλάβει το Δεκέμβριο προκειμένου να πιέσουν τη διοίκηση της χώρας να ικανοποιήσει τα οικονομικά τους αιτήματα
Η NOC δεν έθεσε εκ νέου σε λειτουργία την El Sharara, ζητώντας εγγυήσεις για τους εργαζομένους της. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα απέστειλε οδικώς ομάδα επιθεωρητών προκειμένου να αξιολογήσει την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, ωστόσο τα συμπεράσματά της δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί. Η El Sharara παρήγαγε περίπου 315.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα μέχρι να τεθεί εκτός παραγωγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης