Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πολωνία: Αυξήθηκαν τα κέρδη της PGG λόγω των υψηλότερων τιμών άνθρακα

Πολωνία: Αυξήθηκαν τα κέρδη της PGG λόγω των υψηλότερων τιμών άνθρακα
Η κρατική εταιρεία που σχεδόν κατέρρευσε το 2015 λόγω των χαμηλών τιμών άνθρακα και του υψηλού εργατικού κόστους, θα αυξήσει τις επενδύσεις σε 3,2 δισ. Ζλότι φέτος από 2,4 δισ. πέρυσι
Η καθαρή κερδοφορία της μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης άνθρακα της Πολωνίας PGG ανήλθε σε 493 εκατομμύρια ζλότι (130,2 εκατομμύρια δολάρια) το 2018 από 86 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος, λόγω των υψηλότερων τιμών του άνθρακα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα  18/3/2019 ο διευθύνων σύμβουλος Tomasz Rogala.
Η κρατική εταιρεία που σχεδόν κατέρρευσε το 2015 λόγω των χαμηλών τιμών άνθρακα και του υψηλού εργατικού κόστους, αναμένει επίσης να αυξήσει τις επενδύσεις σε 3,2 δισ. Ζλότι φέτος από 2,4 δισ. πέρυσι.
"Η ενεργειακή στρατηγική της Πολωνίας σταθεροποιεί τη θέση μας ως προμηθευτή άνθρακα", ανέφερε ο Rogala στην εξήγηση της αναμενόμενης αύξησης των κεφαλαιουχικών δαπανών.
Το σχέδιο μακροπρόθεσμης ενεργειακής στρατηγικής της Πολωνίας που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο προβλέπει σχέδια για μείωση του μεριδίου του άνθρακα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε περίπου 60% μέχρι το 2030 από περίπου το 80% τώρα, ενώ το υπουργείο ενέργειας αναμένει σημαντική αύξηση στην κατανάλωση ενέργειας.
Η Πολωνία έθεσε επίσης στόχους για την αντικατάσταση μέρους του άνθρακα με υπεράκτια αιολική, ηλιακή και πυρηνική ενέργεια έως το 2040, αλλά καμία από αυτές δεν είχε ακόμη τη συναίνεση της κυβέρνησης, με τη μετάβαση σε πυρηνικά να αντιμετωπίζει διαφωνίες.
Ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις που σχετίζονται με την αλλαγή του κλίματος, η PGG σχεδιάζει επίσης να επενδύσει σε ηλιακούς συλλέκτεςκαι σκοπεύει να εγκαταστήσει 95 μεγαβάτ σε φωτοβολταϊκά.
Μέτοχοι της PGG είναι μεταξύ άλλων η εταιρία αερίου PGNiG, η εταιρεία εμπορίας άνθρακα Weglokoks και τοι ενεργειακοί όμιλοι  PGE και Energa.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης