Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ σε χαμηλό έτους

tags :
Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ σε χαμηλό έτους
Κατά μια μειώθηκαν  οι εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 15 Μαρτίου, διαμορφώνοντας τον συνολικό αριθμό σε 833, το χαμηλότερη  επίπεδο από τον Απρίλιο του 2018
Oι αμερικανικές ενεργειακές επιχειρήσεις μείωσαν αυτή την εβδομάδα τον αριθμό των πετρελαιαγωγών που λειτουργούσαν για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, στο χαμηλότερο επίπεδο σε σχεδόν ένα χρόνο, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να μειώσει τις προβλέψεις  για την αύξηση της παραγωγής αργού.
Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά μια οι εξέδρες  εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 15 Μαρτίου, διαμορφώνοντας τον συνολικό αριθμό σε 833, το χαμηλότερη  επίπεδο από τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός πλατφορμών έχει μειωθεί για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες από τον Μάιο του 2016 όταν υποχώρησε για οκτώ συνεχείς εβδομάδες.
Η καταμέτρηση της εξέλιξης των ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, είναι λίγο υψηλότερηαπό ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν ενεργοποιήθηκαν 800 μονάδες, αφού οι εταιρείες ενέργειας αύξησαν τις δαπάνες το 2018 για να καταγράψουν υψηλότερες τιμές το ίδιο έτος.
Η εξόρυξη έχει επιβραδυνθεί καθώς η ανάκαμψη του εξοπλισμού των τελευταίων τριών μηνών, καθώς οι ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής περικόπτουν τις δαπάνες, καθώς επικεντρώνονται στην αύξηση των κερδών αντί της αύξησης της παραγωγής με τις τιμές αργού να προβλέπεται να μειωθούν φέτος έναντι του 2018.
Η παραγωγή αργού πετρελαίου  στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί με χαμηλότερους ρυθμούς από ό, τι αναμενόταν το 2019 και κατά μέσο όρο τα 12,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), ανακοίνωσε την Τρίτη η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών ενέργειας (EIA).
Τον περασμένο μήνα, η προβλεπόμενη εκτίμηση ανερχόταν σε 12,4 εκατομμύρια bpd το 2019.
Η παραγωγή αργού υποχώρησε 100.000 bpd από το ρεκόρ των 12 εκατ. bpd την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε επίσης ο οργανισμός.
Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξήσουν τον πετρελαϊκό εφοδιασμό κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, με την εγχώρια παραγωγή να ανέρχεται από 2,8 εκατομμύρια bpd έως 13,7 εκατομμύρια μέχρι το 2024, σημείωσε  αυτή την εβδομάδα η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας ΙΕΑ.

Τα συμβόλαια του αργού  διαπραγματεύονταν την Τετάρτη σε υψηλό τετραμήνου γύρω στα 59 δολάρια το βαρέλι και έφθασαν το 25% σε ετήσια βάση με τον ΟΠΕΚ και τους σύμμαχοί τους να μειώνουν την παραγωγή από τον Ιανουάριο.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονταν περίπου 59 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2019 και το 2020.
Η αμερικανική εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Cowen & Co ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι προβλέψεις των εταιρειών έρευνας και παραγωγής (E & P) σχεδιάζουν μείωση κατά 5% των κεφαλαιουχικών δαπανών για γεώτρηση και περάτωση το 2019 έναντι 2018.
Η Cowen ανέφερε ότι οι ανεξάρτητοι παραγωγοί αναμένουν να ξοδέψουν περίπου 12% λιγότερο το 2019, ενώ οι διεθνείς εταιρείες πετρελαίου σκοπεύουν να ξοδέψουν 16% περισσότερο.
Η Cowen επεσήμανε ότι όλες οι εταιρείες της E & P που παρακολουθεί δαπάνησαν περίπου 92,8 δισ. Δολ. Το 2018.
Υπήρξαν 1.026 μονάδες πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τηνBaker Hughes. Οι περισσότερες εξέδρες παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.
Οι αναλυτές της Simmons & Co, εμπειρογνώμονες για την ενέργεια στην επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ, Piper Jaffray, προβλέπουν αυτή τη βδομάδα ότι ο μέσος συνδυασμός μετρητών πετρελαίου και φυσικού αερίου θα μειωθεί από 1.032 το 2018 σε 999 το 2019 προτού αυξηθεί στα 1.087 το 2020.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης