Πετρέλαιο

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου - Αυξάνουν τις δαπάνες οι μεγάλοι μειώνουν οι μικροί

tags :
Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου - Αυξάνουν τις δαπάνες οι μεγάλοι μειώνουν οι μικροί
Μειώθηκαν κατά εννέα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 8 Μαρτίου, διαμορφώνοντας τον συνολικό αριθμό  σε 834, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο
Οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες μείωσαν τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργούν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 μηνών, καθώς οι ανεξάρτητοι παραγωγοί ακολουθούν τα σχέδια για μείωση των δαπανών, παρόλο που οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου σκοπεύουν να δαπανήσουν περισσότερα .
Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά εννέα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 8 Μαρτίου, διαμορφώνοντας τον συνολικό αριθμό  σε 834, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes.
Η καταμέτρηση στις  ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, είναι υψηλότερος από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν ήταν ενεργές 796 μονάδες αφού οι εταιρείες ενέργειας αύξησαν τις δαπάνες το 2018 για να επωφεληθούν από τις υψηλότερες τιμές το ίδιο έτος.
Οι γεωτρήσεις έχουν επιβραδυνθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, καθώς οι εταιρείες έρευνας και παραγωγής (E & P) μείωσαν τις δαπάνες και επικεντρώνονται στην αύξηση των κερδών, αντί της παραγωγής τους με τις τιμές αργού να κυμαίνονται στα επίπεδα του 2018.
"Υπό το πρίσμα πολλών λόγων που οδηγούν τους προϋπολογισμούς για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες του 2019 χαμηλότερα από ό, τι πέρυσι, υπάρχει ο κίνδυνος η μέτρια πτώση της δραστηριότητας της εξέδρας να διαμορφωθεί σε διψήφια επιβράδυνση", δήλωσε ο Trey Cowan της S & P Global Platts.
Οι διεθνείς εταιρείες πετρελαίου, ωστόσο, δήλωσαν ότι σκοπεύουν να αυξήσουν τις δαπάνες φέτος.
Η Chevron Corp και η Exxon Mobil Corp αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσαν προβλέψεις για τη βελτίωση της παραγωγής στην λεκάνη Permian, η οποία, εάν πραγματοποιηθεί, θα υπερισχύσει  των υπολοίπων και θα αναδειχθούν κυρίαρχοι παίκτες στο Δυτικό Τέξας και το Νέο Μεξικό.
Η αμερικανική εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι προβολές από τις εταιρείες E & P που ακολουθεί δείχνουν μια ποσοστιαία μείωση  στις κεφαλαιουχικές δαπάνες για γεώτρηση και ολοκλήρωση το 2019 έναντι του 2018.
Η Cowen ανέφερε ότι οι ανεξάρτητοι αναμένουν να ξοδέψουν περίπου 12% λιγότερο το 2019, ενώ οι διεθνείς εταιρείες πετρελαίου σκοπεύουν να ξοδέψουν 16% περισσότερο.
Συνολικά, η Cowen εκτιμά ότι όλες οι εταιρείες E & P που παρακολουθεί έχουν δαπανήσει περίπου 92,8 δισ. Δολ. το 2018.
Τα συμβόλαια του αργού διαπραγματεύονταν την Παρασκευή γύρω στα 55 δολάρια το βαρέλι καθώς οι οικονομικές ανησυχίες στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες προκάλεσαν ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση πετρελαίου.
Παρά τις πρόσφατες μειώσεις, ωστόσο, οι τιμές του πετρελαίου εξακολουθούσαν να είναι ενισχυμένες πάνω από 20% μέχρι στιγμής φέτος, αφού ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του άρχισαν να μειώνουν την παραγωγή τον Ιανουάριο.
Οι αναλυτές, ωστόσο, ήταν απαισιόδοξοι για τις προοπτικές για ένα σημαντικό ράλι τιμών το 2019, καθώς η άνοδος της παραγωγής σχιστολιθικού στις ΗΠΑ απειλεί να αντισταθμίσει τις περικοπές του ΟΠΕΚ.
Η εβδομαδιαία παραγωγή αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. την περασμένη εβδομάδα διαμορφώθηκε σε ρεκόρ 12,1 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα  , σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ.
Όσον αφορά το μέλλον, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονταν πάνω από 56 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2019 και το 2020.
Υπήρχαν 1.027 μονάδες πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Baker Hughes. Οι περισσότερες εξέδρες παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης