Επικαιρότητα

Σάλος από τις καταγγελίες Pyatt – Έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης της Ρωσίας στις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα

Σάλος από τις καταγγελίες Pyatt – Έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης της Ρωσίας στις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα
Οι δηλώσεις του Αμερικάνου πρέσβη έγιναν στην εκδήλωση disinfo week στην Αθήνα
Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του πρέσβη των ΗΠΑ, Geoffrey Pyatt, ο οποίος υποστήριξε πως έχει δει αποδείξεις περί απόπειρας ανάμειξης της Ρωσίας στις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα.
Οι καταγγελίες αυτές του Αμερικάνου πρέσβη έγιναν στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης disinfo week στην Αθήνα, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας των ΗΠΑ κατά της παραπληροφόρησης.
«Έχουμε δει αποδείξεις αυτού του είδους χειραγώγησης των πληροφοριών.
Για παράδειγμα τις προσπάθειες της Ρωσίας σχετικά με την ορθόδοξη Εκκλησία, τις προσπάθειες να υποσκάψουν τον ρόλο του Οικουμενικό Πατριάρχη.
Μπορώ να σας πω τώρα ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδος» ανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ, ο οποίος επιπρόσθετα τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ατλαντικό Συμβούλιο προειδοποιούν για επιθέσεις παραπληροφόρησης εν όψει των ευρωεκλογών και στο στόχαστρό τους φαίνεται ότι είναι και η Ελλάδα.
Στις δηλώσεις του ο κ.Pyatt είπε πως «στόχος της εκδήλωσης, είναι να ευαισθητοποιήσει ώστε οι Ελληνικοί θεσμοί και ο ελληνικός Τύπος που είναι αρκετά ισχυροί να είναι σε συναγερμό και να μπορέσουν να αντιδράσουν καταλλήλως».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης