Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Αποστολάκης: Κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος στο Αιγαίο

Αποστολάκης: Κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος στο Αιγαίο
«Παρά τα υφιστάμενα προβλήματα και τα επικίνδυνα περιστατικά στον αέρα και στη θάλασσα, που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρό ατύχημα, από την πλευρά μας καταβάλλουμε μια συνεχή προσπάθεια εξομάλυνσης και αποκλιμάκωσης της έντασης» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας
Για τον κίνδυνο σοβαρού ατυχημάτος στο Αιγαίο προειδοποίησε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης στη σκιά της τουρκικής στρατιωτικής άσκησης Γαλάζια Πατρίδα που βρίσκεται σε εξέλιξη.
«Παρά τα υφιστάμενα προβλήματα και τα επικίνδυνα περιστατικά στον αέρα και στη θάλασσα, που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρό ατύχημα, από την πλευρά μας καταβάλλουμε μια συνεχή προσπάθεια εξομάλυνσης και αποκλιμάκωσης της έντασης» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας, μιλώντας σε υποεπιτροπές της Βουλής.
Όπως επισήμανε, «στη λογική αυτή, και στη βάση της σχετικής συμφωνίας κατά την πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου, αποφασίσαμε με τον ομόλογό μου κ. Ακάρ, στη συνάντησή μας στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, να προγραμματιστεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα συνάντηση μεταξύ τεχνικών ομάδων των δυο χωρών, για να καθοριστούν δράσεις στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».
Ελπίζω, τόνισε ο υπουργός, ότι σύντομα να έχουμε απτά αποτελέσματα επί των αποφάσεων που πήραμε, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην οικοδόμηση μιας σχέσης βασισμένης στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.
Όπως σημείωσε ο κ. Αποστολάκης, η Ελλάδα, προάγοντας την Αμυντική Διπλωματία, κατέχει ρόλο-κλειδί στην προώθηση συνεργειών και πρωτοβουλιών, ηγείται πολυμερών αμυντικών σχημάτων και λειτουργεί ως αγωγός επικοινωνίας μεταξύ των χωρών στην Μέση Ανατολή και στον Κόλπο, όπως την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τα ΗΑΕ και το Κατάρ, διοργανώνοντας πολυμερείς ασκήσεις και διεξάγοντας συνόδους σε υπουργικό επίπεδο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης