Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Μεξικό: Απώλειες 7,6 δισ. δολαρίων για την Pemex το 2018 - Μειώθηκε η παραγωγή πετρελαίου

tags :
Μεξικό: Απώλειες 7,6 δισ. δολαρίων για την Pemex το 2018 - Μειώθηκε η παραγωγή πετρελαίου

Η παραγωγή αργού υποχώρησε στα 1,833 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) το 2018, μειωμένη κατά περίπου 6% σε σύγκριση με τα επίπεδα παραγωγής το 2017

Η μεξικανική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Pemex ανακοίνωσε την Τετάρτη 27/2/2019 ότι οι ζημίες της μειώθηκαν το 2018, βοηθούντος της ισοτιμίας των  νομισμάτων καθώς η παραγωγή αργού και τα ποσοστά διύλισης συνέχισαν να μειώνονται.
Η Pemex, η μεγαλύτερη εταιρεία στο Μεξικό, ανακοίνωσε απώλειες ύψους 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018, μειωμένες σχεδόν κατά το ήμισυ από απώλειες περίπου 14,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με ανακοίνωση στο χρηματιστήριο του Μεξικού.
Η εταιρεία σημείωσε απώλειες 6,4 δισ. δολαρίων κατά το τέταρτο τρίμηνο.
Η Pemex αντιμετωπίζει ολοένα και μεγαλύτερο έλεγχο από τους επενδυτές μετά τη μείωση της πιστοληπτικής της ικανότητας από την Fitch Ratings στα τέλη Ιανουαρίου, τοποθετώντας τη ένα βαθμό πάνω από το status junk.
Ωστόσο, η κυβέρνηση του Προέδρου Andres Manuel Lopez Obrador συνέχισε να υποστηρίζει την Pemex. Ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Δεκέμβριο με την υπόσχεση να ενισχύσει την εταιρεία που είναι επίσημα γνωστή ως Petroleos Mexicanos.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ανακοίνωσε κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 3,9 δισ. δολαρίων για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών της εταιρείας.
Η παραγωγή αργού υποχώρησε στα 1,833 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) το 2018, μειωμένη κατά περίπου 6% σε σύγκριση με τα επίπεδα παραγωγής το 2017.
Η επεξεργασία στα εγχώρια διυλιστήρια της εταιρείας ανήλθε σε 612.000 bpd, σημειώνοντας ποσοστό χρήση μόλις 38%.
Αξιωματούχοι της εταιρείας δήλωσαν ότι αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή ενός νέου διυλιστηρίου πετρελαίου μέχρι τα τέλη του 2019 και ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου θα μειωθεί περαιτέρω σε 1,7 εκατομμύρια μονάδες βάσης μέχρι το τέλος του έτους.
Η εταιρεία βλέπει νέα ρεύματα παραγωγής να μπαίνουν σε λειτουργία μέχρι τα τέλη του 2019 καθώς 20 νέα έργα γεωτρήσεων ξεκινούν μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, δήλωσαν αξιωματούχοι σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης