Χρηματιστήριο & Αγορές

Μεικτά πρόσημα στς αγορές της Ασίας ενόψει της συνάντησης Trump - Kim Jong Un

tags :
Μεικτά πρόσημα στς αγορές της Ασίας ενόψει της συνάντησης Trump - Kim Jong Un
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,15% στις 28.728,50 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Τετάρτη (27/2) οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη δεύτερη συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump και τον Νοτιοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un στο Βιετνάμ.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,50% στις 21.557 μονάδες, με τις μετοχές των Fast Retailing και Rakuten να ενισχύονται κατά +2,67% και +3,18% αντίστοιχα.
Ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +0,37% στις 2.234,79 μονάδες, ενώ παρόμοια ήταν η άνοδος και για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, ο οποίος έκλεισε στο +0,36% και τις 6.150,30 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,15% στις 28.728,50 μονάδες, καθώς οι μετοχές των AAC και Sunny Optical υποχώρησαν κατά -4,95% και -2,50% αντίστοιχα.
Όσον αφορά την ηπειρωτική περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,42% στις 2.953,82 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης SZSE Component υποχώρησε κατά -0,92% στις 9.005,77 μονάδες.
Αργότερα εντός της ημέρας, οι Donald Trump και Kim Jong Un αναμένεται να έχουν ιδιωτικό δείπνο αργότερο εντός της ημέρας, εν μέσω προσδοκιών ότι οι δύο ηγέτες θα θέσουν τις βάσεις για μία μελλοντική συμφωνία.
Παράλληλα, στήριξη στις αγορές παρείχαν και οι δηλώσεις που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, ενώπιον του Κογκρέσου, αναφορικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει η τράπεζα.
Σύμφωνα με τον κ. Powell, η Αμερικανική οικονομία θα συνεχίζει να επεκτείνεται μία σταθερούς ρυθμούς κατά το 2019, ενώ ο ίδιος εν συνεχεία επανέλαβε ότι η τράπεζα θα είναι «υπομονετική» απέναντι στη διαδικασία αύξησης επιτοκίων.
Ανοδικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά τη νέα πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,54% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,71 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,74% στα 55,91 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 4,2 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2019, στα 444,3 εκατ. βαρέλια συνολικά, με τους επενδυτές να αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας.
Παράλληλα, το πετρέλαιο δέχεται στήριξη και από τις ενδείξεις του ΟΠΕΚ ότι θα συνεχίσει τις περικοπές στην παραγωγή του, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump να σταματήσει την τεχνητή σύσφιγξη των αγορών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης