Επικαιρότητα

Σε εξέλιξη η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» των Τούρκων

Σε εξέλιξη η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» των Τούρκων
Μέχρι τις 8 Μαρτίου θα διαρκέσει η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα
Ξεκίνησε στις 05.00 (04.00 ώρα Κύπρου) το πρωί “η μεγαλύτερη άσκηση στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας”, όπως χαρακτηρίζεται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις η άσκηση ‘Γαλάζια Πατρίδα’ η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαρτίου και θα πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε τρεις θάλασσες, στη Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα, με τη συμμετοχή 103 πλοίων.
Στο τμήμα που αφορά την άσκηση στην ανατολική Μεσόγειο συμμετέχουν 5 φρεγάτες, δύο υποβρύχια, δύο ναρκαλιευτικά, ένα αποβατικό πλοίο, ένα πλοίο υποστήριξης, τέσσερα νέου τύπου σκάφη της ακτοφυλακής και τρία πλοία με SAT, SAS (κομάντο).

843

Συνολικά συμμετέχουν 13 φρεγάτες, 9 κορβέτες, 16 καταδρομικά, 7 υποβρύχια, 7 ναρκαλιευτικά, 17 πλοία υποστήριξης, 14 σκάφη της ακτοφυλακής, 22 πλοία εξόδου και 1 πλοίο εκπαίδευσης.
Ο στρατός ξηράς θα δοκιμάσει για πρώτη φορά τα πυροβόλα UMTAS και CIRIT. Στην άσκηση θα λάβουν μέρος και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ΑΝΚΑ και ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡ. Η κορβέτα Μπουργκάζ Αντά θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε μια τέτοια άσκηση.

Πηγή:philenews.com
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης