Επιχειρήσεις

Η Gazprom έθεσε εκτός της εταιρείας τον Alexander Medvedev - Σοκ στην ενεργειακή αγορά από την απόλυσή του

tags :
Η Gazprom έθεσε εκτός της εταιρείας τον Alexander Medvedev - Σοκ στην ενεργειακή αγορά από την απόλυσή του

Ο Medvedev ήταν ο de facto επικεφαλής των εξαγωγικών δραστηριοτήτων της Gazprom και είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες για την αγορά ρωσικού φυσικόυ αέριου και την έγκριση των αγωγών TurkStream και Nord Stream 2

Ο Alexander Medvedev, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, ο οποίος επέβλεπε την αύξηση των εξαγωγών φυσικού αερίου στην Ευρώπη, έχει απαλλαγεί από τη θέση του, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 25/2/2019 η Gazprom χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σύμφωνα με το Reuters.
Ο Medvedev πρόσωπο – κλειδί στην Gazprom ήταν επικεφαλής των συχνά σκληρών διαπραγματεύσεων της Gazprom με τις ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με τις προμήθειες φυσικού αερίου, οι οποίες πολιτικοποιήθηκαν έντονα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα το 2014.
Ήταν ο de facto επικεφαλής των εξαγωγικών δραστηριοτήτων της Gazprom, παρόλο που είχε αντικατασταθεί από την επικεφαλής της Gazprom Export από την Elena Burmistrova το 2014.
Είχε πραγματοποιήσει το δύσκολο έργο να πείσει τις ευρωπαϊκές χώρες να αγοράσουν ρωσικό φυσικό αέριο και να εγκρίνουν την κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου, όπως ο TurkStream και ο Nord Stream 2, ερχόμενος αντιμέτωπος με τις αμεριανικές πιέσεις .
Η Gazprom, της οποίας οι πωλήσεις αντιπροσωπεύουν πάνω από το 5% της οικονομίαςτης Ρωσίας αξίας 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, θα προχωρήσεις στην αντικατάσταση του Medvedev σε εύθετο χρόνο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters.
Ο Medvedev ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom εδώ και 16 χρόνια.
«Είναι ένα σοκ για πολλούς στην εταιρεία», ανέφερε στο Reuters πηγή στην Gazprom μετά την ανακοίνωση των ειδήσεων.
Μια άλλη πηγή με γνώση στο χώρο του κλάδου, δήλωσε στο Reuters ότι ο στο Reuters είχε τεταμένες σχέσεις με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Gazprom, Alexei Miller, κάτι το οποίο  που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναχώρησή του.
Ο Valery Golubev, επίσης αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, θα εγκαταλείψει και αυτός την εταιρεία, ανέφερε η Gazprom.
Πέρυσι, η Gazprom κατέγραψε ρεκόρ εξαγωγών με την πώληση πάνω από 200 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.
Το μερίδιο αγοράς της Gazprom στην περιοχή αυξήθηκε σε πάνω από το ένα τρίτο και η εταιρεία επιδιώκει να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς αερίου στην Ευρώπη.
Ωστόσο, σημείωσε απώλειες στην εγχώρια αγορά και απέτυχε να εξασφαλίσει το μονοπώλιό της στις εξαγωγές φυσικού αερίου αφού η Novatek ξεκίνησε την παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αρκτική με δικαιώματα να πουλά φυσικό αέριο σε υπερπόντιες αγορές.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης