Χρηματιστήριο & Αγορές

Τα σχόλια Trump για την δύναμη του δολαρίου εκτόξευσαν τον χρυσό

Τα σχόλια Trump για την δύναμη του δολαρίου εκτόξευσαν τον χρυσό
Ο χρυσός ενισχύθηκε πάνω από το 1% σε υψηλό σχεδόν οκτώ εβδομάδων την Τρίτη 17/1/2017 μετά τη δήλωση του Trump είπε ότι το δολάριο ήταν "πολύ ισχυρό", μια δήλωση που έστειλε το αμερικανικό νόμισμα χαμηλότερα.
Στην Spot αγορά ο χρυσός  αυξήθηκε 1,1% σε 1,215.90 δολάρια ανά ουγγιά, μετά το άγγιγμα ενός υψηλού από τις 22 Νοεμβρίου2016  στα  1,218.64 δολάρια η ουγγιά.
Στις ΗΠΑ τα futures χρυσού αυξήθηκαν κατά 1,62% σε 1,215.6 δολάρια ανά ουγγιά. Το δολάριο, στο οποίο  είναι η τιμή του χρυσού, υποχώρησε 0,5% σε χαμηλό  έξι εβδομάδων χαμηλά έναντι των κυριότερων νομισμάτων.
Στις 22:30 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1212,60 δολάρια η ουγγιά  με άνοδο 1,57%.
Η στάση του Trump για το εμπόριο και τον προστατευτισμό θα είναι πάντα ένας παράγοντας κλειδί. Αλλά μέχρι να φτάσουμε να έχουμε περισσότερη με σαφήνεια   τι ακριβώς σημαίνει αυτό, αυτό θα συμβάλει στην υποστήριξη του χρυσού ", δήλωσε ο επικεφαλής της Societe Generale ,  Robin Bhar.
Στην εφημερίδα Wall Street Journal ,ο  Trump δήλωσε  ότι η δύναμη του δολαρίου ΗΠΑ έναντι γιουάν της Κίνας "μας σκοτώνει."
Ο χρυσός θεωρείται συχνά ως εναλλακτική επένδυση σε περιόδους γεωπολιτικών και οικονομικής αβεβαιότητας, ενώ πιο ριψοκίνδυνα θεωρούνται περιουσιακά στοιχεία όπως μετοχές.
"Φέτος υπάρχουν πολλά αβέβαια πολιτικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των εκλογών, οπότε αν ψάχνετε για ένα καταφύγιο από θυελλώδης θάλασσες ο χρυσός  θα είναι ένα από εκείνα τα ασφαλή περιουσιακά στοιχεία που θα τοποθετήσετε κάποια χρήματα», δήλωσε ο Bhar.
Επίσης, τον χρυσό ενισχύει  και  η αβεβαιότητα πάνω από τα σχέδια του Trump για την οικονομία των ΗΠΑ μετά την ορκωμοσία του την Παρασκευή.
"Η ανορθόδοξη άποψη του κόσμου του Trump είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει σε πολύ περισσότερη αστάθεια στις αγορές το επόμενο έτος", δήλωσε ο INTL FCStone αναλυτής της Edward Meir.
Εν τω μεταξύ, η πρωθυπουργός Theresa May δήλωσε ότι η Βρετανία θα κάνει μια οριστική έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Κοινοβούλιο της χώρας θα πρέπει να ψηφίσει για τους  τελικούς όρους του Brexit , οδήγησε σε άνοδο την λίρα. Ο χρυσός, ο οποίος είχε εκτοξευθεί εν αναμονή της ομιλίας May, υποχώρησε ελαφρώς με ρευστοποιήσεις, σύμφωνα με τους αναλυτές.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης