Διεθνή

Robbins (Βρετανός διαπραγματευτής Brexit): Ή συμφωνία της May ή αναβολή του Brexit

tags :
Robbins (Βρετανός διαπραγματευτής Brexit): Ή συμφωνία της May ή αναβολή του Brexit
Η Theresa May αποκλείει το ενδεχόμενο αναβολής του Brexit που είναι προγραμματισμένο για τις 29/3
Τα σενάρια σχετικά με την προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ φουντώνουν ιδιαίτερα από τη στιγμή που η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας προσπαθεί να πείσει τους Βρετανούς βουλευτές να ψηφίσουν τη συμφωνία που έχει κάνει με τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Πληροφορίες του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ITV αναφέρουν πως ο Βρετανός διαπραγματευτής για το Brexit, Olly Robbins ανέφερε σε ιδιωτική του συνομιλία πως οι Βρετανοί βουλευτές θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της συμφωνίας της May ή της αναβολής του Brexit.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό υποστήριξε ο Robbins μιλώντας με συνεργάτες του στο μπαρ ξενοδοχείου όπου διέμενε στις Βρυξέλλες.
Συγκεκριμένα, το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι ο Robbins υποστήριξε πως οι βουλευτές θα πρέπει να αποφασίσουν μεταξύ μιας κάπως βελτιωμένης εκδοχής της συμφωνίας της May ή μιας μακράς αναβολής του Brexit.
«Το ζήτημα είναι εάν οι Βρυξέλλες είναι ξεκάθαρες για τους όρους της αναβολής.
Στο τέλος όμως μάλλον θα μας την δώσουν» φέρεται να υποστήριξε ο Robbins, τη στιγμή πάντως που η πρωθυπουργός Theresa May διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως μια αναβολή του Brexit δεν θα εξυπηρετήσει σε τίποτα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης