Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

JP Morgan: Οι αμερικανοί επενδυτές αγόρασαν σχεδόν το ήμισυ του ευρωομολόγου της Gazprom

JP Morgan: Οι αμερικανοί επενδυτές αγόρασαν σχεδόν το ήμισυ του ευρωομολόγου της Gazprom

Έντονο ενδιαφέρον για το ύψους  1,25 δισ. δολ. ευρωομολόγο

Η ρωσική  Gazprom πούλησε σχεδόν το ήμισυ των 1,25 δισ. δολ. ευρωομολόγων της σε αμερικανούς επενδυτές σύμφωνα με δηλώσεις  του Yan Tavrovsky, επικεφαλή της JP Morgan στη Ρωσία και την CIS, στο Reuters τη Δευτέρα 11/2/2019. Η JP Morgan ήταν ένας από τους διοργανωτές της συμφωνίας.
Την περασμένη εβδομάδα, η Gazprom έθεσε στην αγορά το 7ετές ευρωομόλογο με απόδοση 5,15%, ανέφερε η IFRR. Η συμφωνία έλαβε χώρα λίγες ημέρες μετά την άρση των κυρώσεων από το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών στις κυριότερες ρωσικές εταιρείες Rusal και En +.
"Περίπου το ήμισυ των εγγραφών στο βιβλίο προέρχεται από Αμερικανούς επενδυτές. Αυτή είναι η απόδειξη ότι η αγορά έχει μια μάλλον εποικοδομητική στάση έναντι των ρώσων δανειοληπτών και της Gazprom, ειδικότερα ", δήλωσε ο Tavrovsky.
Η υπόλοιπη ζήτηση προήλθε κυρίως από την Ευρώπη, ενώ λιγότερο από το 10% προέρχεται από τη Ρωσία και λιγότερο από 3% από την Ασία, πρόσθεσε ο κ.Kondrashin, επικεφαλής των αγορών κεφαλαίων χρέους της JP Morgan στη Ρωσία και στην CIS.
Σύμφωνα με τον Kondrashin, η αρχική ζήτηση για το ευρωομόλογο της Gazprom ξεπέρασε τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά αυτό είχε μειωθεί σε 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη στιγμή που το βιβλίο έκλεισε καθώς η εταιρεία είχε μειώσει τον προσανατολισμό της απόδοσης.
Ήταν το πρώτο ρωσικό ευρωομόλογο σε δολάρια από τον Φεβρουάριο του 2018 και το μεγαλύτερο της Gazprom από το 2009, δήλωσε ο Tavrovsky.
"Η ζήτηση ήταν πολύ υψηλή, ήταν προφανές ότι οι επενδυτές ήταν αναζητούσαν για ποιοτικές επενδύσεις από τη Ρωσία. Στην πραγματικότητα, η Gazprom άνοιξε την αγορά τοποθετήσεων σε δολάρια για ρώσους δανειολήπτες μετά από ένα μακρύ διάλειμμα ", πρόσθεσε.
Το μερίδιο του χρέους σε δολάρια ΗΠΑ στο καθαρό χρέος της Gazprom μειώθηκε στο 34% από τα μέσα του 2018 από 46% στο τέλος του 2016, ενώ το μερίδιο του χρέους σε ευρώ αυξήθηκε στο 38% από 34%.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης