Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Baker Hughes: Μεγάλη μείωση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

tags :
Baker Hughes: Μεγάλη μείωση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ
Μειώθηκαν κατά 15 οι πλατφόρμες εξόρυξης την εβδομάδα έως την 1η Φεβρουαρίου, περιορίζοντας το συνολικό αριθμό σε 847, το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2018
Οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρίες μείωσαν αυτή την εβδομάδα τον αριθμό των εξέδρων εξόρυξης πετρελαίου που λειτουργούν στο χαμηλότερο επίπεδο  οκτώ μηνών, καθώς περιορίζονται οι δαπάνες για νέα πηγάδια φέτος.
Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά 15 οι πλατφόρμες εξόρυξης την εβδομάδα έως την 1η Φεβρουαρίου, περιορίζοντας το συνολικό αριθμό σε 847, το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Baker Hughes την Παρασκευή 1/2/2019.
Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που οι εταιρείες μείωσαν τις πλατφόρμες τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.
Περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου εγκαταστάσεων πετρελαίου των ΗΠΑ είναι στην περιοχή Permian, όπου οι μονάδες μειώθηκαν κατά τρεις φορές την εβδομάδα σε 481,  στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο.
Η καταμέτρηση στις ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν ήταν ενεργές 765 εγκαταστάσεις. Οι εταιρείες ενέργειας αύξησαν τις δαπάνες τους το 2018 για να επωφεληθούν από τις υψηλότερες τιμές.
Το 2019, ωστόσο, ορισμένες επιχειρήσεις έχουν ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να απομακρύνουν τα μηχανήματα γεγονός που οφείλεται εν μέρει στις προβλέψεις για χαμηλότερες τιμές αργού σε σύγκριση με πέρυσι.
Τα αμερικανικά συμβόλαια διαπραγματεύθηκαν πάνω από 55 δολ. το βαρέλι την Παρασκευή, κοντά υψηλό πάνω από δύο μήνες, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα θα μπορούσαν σύντομα να επιλύσουν την εμπορική τους διαμάχη, ενώ οι περικοπές παραγωγών και οι κυρώσεις των ΗΠΑ στις εξαγωγές της Βενεζουέλας περιορίζουν τις προμήθειες.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονταν περίπου 56 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2019 και το 2020.
Η  EIA εκτιμά ότι το  West Texas Intermediate θα φθάσει κατά μέσον όρο τα 54,19 δολάρια το 2019 και τα 60,76 δολάρια το 2020, κάτω από το μέσο όρο των 65,06 δολ. το 2018.
Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής  σχιστολιθικού Continental Resources ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αναμένει ότι το κόστος των πετρελαϊκών υπηρεσιών θα παραμείνει χαμηλό το 2019, καθώς οι εταιρείες που παρέχουν εργασίες γεώτρησης και ολοκλήρωσης εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πιέσεις από τις τιμές του πετρελαίου.
Η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, συνέχισε να αυξάνεται, καταγράφωντας ένα νέο υψηλό των 11,9 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα το Νοέμβριο, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών ενέργειας ΕΙΑ.
Η Exxon Mobil Corp ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η παραγωγή της στη Permian, το μεγαλύτερο πεδίο σχιστολιθικού πετρελαίου, αυξήθηκε κατά 90% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Η αμερικανική εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι πρώτες ενδείξεις από τις εταιρείες ερευνών και παραγωγής (Ε & P) δείχνουν αύξηση κατά 2% των κεφαλαιουχικών δαπανών για γεώτρηση και ολοκλήρωση το 2019.
Συνολικά, σύμφωνα με την Cowen οι εταιρείες της E & P δαπάνησαν περίπου 88,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.
Υπήρχαν 1.045 μονάδες πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Baker Hughes.
Οι περισσότερες εξέδρες παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Simmons & Co, ειδικοί της ενέργειας στην επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ, Piper Jaffray, αυτή την  εβδομάδα ο μέσος συνδυασμός εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου θα μειωθεί από 1.032 το 2018 σε 999 το 2019 πριν αυξηθεί σε 1.087 το 2020. Αυτή η πρόβλεψη ήταν ίδια με την τελευταία εβδομάδα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης