Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Ο πρόεδρος Xi Jinping σε επικοινωνία με τον Τrump για την εμπορική συμφωνία - Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

tags :
ΥΠΕΞ Κίνας: Ο πρόεδρος Xi Jinping σε επικοινωνία με τον Τrump για την εμπορική συμφωνία - Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η επικοινωνία ανάμεσα στους προέδρους των δύο χωρών θα διατηρθεί
Στο γεγονός ότι ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, είναι πρόθυμος να διατηρήσει επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Donald Trump, αναφέρθηκε σήμερα (1/2) το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών, στον απόηχο του τελευταίου γύρου εμπορικών συνομιλιών που είχαν οι δύο πλευρές.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «ο πρόεδρος Xi Jinping είναι πρόθυμος να διατηρήσει την επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Donald Trump», σε μία προσπάθεια επίλυσης των εμπορικών διαφρών που έχουν προκύψει κατά τους τελευταίους μήνες.
Νωρίτερα, η κινεζική εμπορική αντιπροσωπεία που βρέθηκε στην Ουάσιγκτον δήλωσε ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες, προετοιμάζοντας το έδαφος για το επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων.
«Οι ειλικρινείς, συμπαγείς και εποικοδομητικές συζητήσεις έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο δηλώσεις της εμπορικής αντιπροσωπείας, προσθέτοντας ότι «οι δύο πλευρές έχουν διευκρινίσει το χρονοδιάγραμμα και τον οδικό χάρτη για την επόμενη διαβούλευση».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις δύο χώρες «προχωράνε καλά», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δε μπορεί να επιτεχυθεί μία τελική συμφωνία πριν συναντηθεί ο ίδιος με τον Κινέζο ομόλογό του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης