Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Καναδάς: Υποχρεωτικός ο καθαρισμός των ανενεργών πηγαδιών από τις πτωχευμένες ενεργειακές επιχειρήσεις

Καναδάς: Υποχρεωτικός ο καθαρισμός των ανενεργών πηγαδιών από τις πτωχευμένες ενεργειακές επιχειρήσεις
Η Αλμπέρτα είχε στα τέλη Ιανουαρίου 3.127 πηγάδια που απαιτούσαν καθαρισμό και δεν είχαν οικονομικά υπεύθυνο ιδιοκτήτη
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά αποφάσισε την Πέμπτη 31/1/2019 ότι οι πτωχευμένες εταιρείες πετρελαίου πρέπει να καθαρίσουν τα ανενεργά πηγάδια, ανατρέποντας τις αποφάσεις των κατώτερων δικαστηρίων που έδιναν προτεραιότητα στην πληρωμή των πιστωτών και ενδεχομένως αυξάνοντας τους κινδύνους των επενδύσεων στη βιομηχανία.
Η απόφαση σημαίνει ότι η ρυθμιστική αρχή για την ενέργεια της Alberta, η οποία είχε ασκήσει έφεση στις προγενέστερες δικαστικές αποφάσεις, μπορεί να διατάξει τον καθαρισμό ανενεργών πηγαδιών, ακόμη και όταν οι ιδιοκτήτες τους έχουν καταθέσει προστασία σε πτώχευση.
"Η πτώχευση δεν αποτελεί άδεια για την παραβίαση κανόνων", ανέφερε το δικαστήριο σε γραπτή απόφαση.
Η Αλμπέρτα είχε στα τέλη Ιανουαρίου, 3.127 πηγάδια που απαιτούσαν καθαρισμό και δεν είχαν οικονομικά υπεύθυνο ιδιοκτήτη - τοποθεσίες που ονομάζονται ορφανά φρεάτια - σύμφωνα με την Οrphan Well Association, η οποία χρηματοδοτείται από εισφορές που καταβάλλουν καναδοί παραγωγοί πετρελαίου.
Η απόφαση μειώνει τον φόρτο καθαρισμού για την ένωση, η οποία εποπτεύεται από τη ρυθμιστική αρχή, αλλά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο επένδυσης στην καναδική πετρελαϊκή βιομηχανία.
Οι επενδυτές μπορούν τώρα να αποφεύγουν εταιρείες με υψηλότερο κίνδυνο αποζημίωσης λόγω εγκατάλειψης, όπως η Cardinal Energy, η Bonavista Energy Corp και η Obsidian Energy Ltd, ανέφεραν σε report οι αναλυτές του Raymond James.
Η καναδική πετρελαϊκή βιομηχανία έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια από τους περιορισμούς των αγωγών που έχουν μειώσει τις τιμές και τις φήμες για περιβαλλοντικά βλαβερές μεθόδους παραγωγής, παράγοντες που έχουν οδηγήσει ορισμένους επενδυτές μακριά.
Το 2016, δικαστής της Αλμπέρτα αποφάνθηκε ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων του αφερέγγυου παραγωγού Redwater Energy Corp θα έπρεπε να καταλήξουν πρώτα στους εξασφαλισμένους πιστωτές, αντί για καθαρισμό. Η απόφαση επικυρώθηκε από το εφετείο της περιφέρειας.
Την εποχή της πτώχευσης της στην Redwater, ανήκαν σε 84 πηγάδια, τα περισσότερα από τα οποία ήταν ανενεργά και οι οφειλές στην τράπεζά, ATB Financial, ανέρχονταν σε 5,1 εκατομμύρια δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης