Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

ESM: Η Ελλάδα να επικεντρωθεί στις 16 εκκρεμείς δράσεις και στις τράπεζες - Αναγκαία η χρηματοπιστωτική σταθερότητα - Στις 27/2 η έκθεση

tags :
ESM: Η Ελλάδα να επικεντρωθεί στις 16 εκκρεμείς δράσεις και στις τράπεζες - Αναγκαία η χρηματοπιστωτική σταθερότητα - Στις 27/2 η έκθεση
Η έκθεση, η οποία θα περιλαμβάνει τις λεπτομερείς διαπιστώσεις και τις συστάσεις της αποστολής, θα δημοσιευθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2019
Σε μέτρα για την ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής της στρατηγικής επίλυσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της αναθεώρησης του νόμου περί αφερεγγυότητας (Νόμος Κατσέλη), επικεντρώθηκε η αποστολή των εκπροσώπων των θεσμών που βρέθηκε στην Αθήνα από τις 21 έως τις 25 Ιανουαρίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης της Ευρωζώνης (ESM), η αποστολή πραγματοποίησε συζητήσεις για τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία.
Αυτό περιλάμβανε συζητήσεις για τη δημοσιονομική κατάσταση και τις προοπτικές μετά την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2019 για την επίτευξη του συμφωνημένου στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ.
Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην αξιολόγηση της εφαρμογής των 16 ειδικών που εκκρεμούν στο πλαίσιο της δεύτερης μετα-προγραμματικής αξιολόγησης, και οι οποίες επισυνάπτονται στη δήλωση του Eurogroup του Ιουνίου 2018, καθώς και τη γενική δέσμευση να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις βασικές μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν στο πλαίσιο του προγράμματος.
Η αποστολή επικεντρώθηκε επίσης σε μέτρα για την ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής της στρατηγικής επίλυσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της αναθεώρησης του νόμου περί αφερεγγυότητας (Νόμος Κατσέλη).
Η αποστολή είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, των κοινωνικών εταίρων και των τραπεζών, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τους τρόπους συμμετοχής στην περίοδο μετά το πρόγραμμα και να ανταλλάξουν απόψεις για βασικά θέματα πολιτικής.
Ο στενός διάλογος σχετικά με τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής θα συνεχιστεί.
Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση επιτήρησης, η οποία θα περιλαμβάνει τις λεπτομερείς διαπιστώσεις και τις συστάσεις της αποστολής αυτής, θα δημοσιευθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2019.
Η έκθεση αυτή θα χρησιμεύσει ως βάση για το Eurogroup ώστε να συμφωνήσει για τη μεταφορά των εσόδων από τα SMP-ANFA και την ακύρωση του αυξητικού περιθωρίου επιτοκίου σε ορισμένα δάνεια του EFSF.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης