Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αύριο (25/1) λήγει η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης της Τιτάν

tags :
Αύριο (25/1) λήγει η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης της Τιτάν
Για επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος κάνουν λόγο χρηματιστηριακά στελέχη – Στις 31/1 η διαπραγμάτευση σε Βρυξέλλες, Παρίσι, Αθήνα
Δύο συνεδριάσεις, η σημερινή και η αυριανή (25/1) έμειναν μέχρι να λήξει η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης της Τιτάν για έξοδο της εισηγμένης από το ΧΑ και εισαγωγή της στα Χρηματιστήρια Βρυξελλών, Παρισίου και Αθήνας υπό τη νέα εταιρεία Titan Cement International.
Αν όλα πάνε καλά, και χρηματιστηριακές πηγές σημειώνουν πως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επιτυχία του εγχειρήματος, η μετοχή θα ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση στις 31 Ιανουαρίου.
Στην περίπτωση ωστόσο που δεν συγκεντρωθεί το 90% η δημόσια πρόταση θα καταστεί ανενεργή.
Τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης θα γίνουν γνωστά στις 28 Ιανουαρίου και στις 30 θα δοθούν στους μετόχους οι νέες μετοχές.
Οι κάτοχοι κοινών και προνομιούχων μετοχών μπορούν να ανταλλάξουν τις μετοχές τους με μία νέα κοινή μετοχή ή να δώσουν τις μετοχές τους προς 21,05 ευρώ ανά κοινή μετοχή και 17,65 ευρώ ανά προνομιούχο μετοχή.
Αν κατά τη λήξη της περιόδου αποδοχής συγκεντρωθεί το 90% ο προτείνων θα απαιτήσει τη μεταβίβαση και των υπόλοιπων μετοχών είτε με ανταλλαγή μίας κοινής νέας μετοχής με το χρηματικό τίμημα.
Κατόπιν θα ζητήσει τη διαγραφή των μετοχών από το ΧΑ.
Σημειώνεται πως η μετοχή της Τιτάν έκλεισε (23/1) στα 20,45 ευρώ η κοινή και στα 19,25 ευρώ η προνομιούχος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης