Επικαιρότητα

Χωρίς νερό περιοχές της Λευκωσίας – Έκκληση Υδατοπρομήθειας

Χωρίς νερό περιοχές της Λευκωσίας – Έκκληση Υδατοπρομήθειας
Οι ανάδοχοι των μονάδων αφαλάτωσης καταβάλλουν προσπάθειες για την πλήρη λειτουργία των μονάδων και αποκατάσταση της προμήθειας αφαλατωμένου νερού το συντομότερο
Προβλήματα έφεραν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έθεσαν εκτός λειτουργίας λόγω θαλασσοταραχής και τις τέσσερις μονάδες αφαλατώσης με αποτέλεσμα την εξάντληση των αποθεμάτων της Υδατοπρομήθειας και την διακοπή νερού από περιοχές της Λευκωσίας.
Ήδη οι ποσότητες νερού που προμηθεύονται από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων τα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας και τις Κοινότητες των Επαρχιών Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου, είναι μειωμένες. Την ίδια ώρα παρουσιάζονται προβλήματα και στο Διυλιστήριο που τροφοδοτεί την επαρχία Πάφου.
Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο διευθυντής της υπηρεσίας, Νίκος Ζαμπακίδης, έκανε έκκληση στο κοινό για εφαρμογή μέτρων εξοικονόμησης νερού.
Όπως είπε, ήδη άρχισε να διακόπτεται η παροχή νερού στον Στρόβολο, ενώ σταδιακά θα επηρεαστούν περιοχές όπως η Έγκωμη και ο Άγιος Δομέτιος.
Οι ανάδοχοι των μονάδων αφαλάτωσης καταβάλλουν προσπάθειες για την πλήρη λειτουργία των μονάδων και αποκατάσταση της προμήθειας αφαλατωμένου νερού το συντομότερο.

Πηγή: philenews
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης