Τελευταία Νέα

Η νέα ανεμογεννήτρια της SGRE για την ανοικτή θάλασσα - Μέγιστη απόδοση σε όλες τις ταχύτητες ανέμου

Η νέα ανεμογεννήτρια της SGRE για την ανοικτή θάλασσα - Μέγιστη απόδοση σε όλες τις ταχύτητες ανέμου
Η εγκατάσταση του νέου project αναμένεται το 2019 και η εμπορική ανάπτυξη της μονάδας το 2022
Την πρώτη ανεμογεννήτρια αιολικής ενέργειας για την ανοικτή θάλασσα και συνολικής ισχύος 10 MW, ανακοίνωσε η Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE).
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η νέα ανεμογεννήτρια της SGRE στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, SG 10.0-193 DD, βασίζεται σε αποδεδειγμένη τεχνολογία για μέγιστη ενεργειακή απόδοση σε όλες τις ταχύτητες ανέμου.
Παράλληλα, βασίζεται στην αποδεδειγμένη γεννήτρια τεχνολογίας SGRE Direct Drive, προσφέροντας την ίδια αξιοπιστία και βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και μειώνοντας τον κίνδυνο για τους πελάτες.
«Με την νέα αύξηση της διαμέτρου στα 193 μέτρα, η νέα ανεμογεννήτρια μέχρι και 30% περισσότερη ετήσια παραγωγή ενέργειας. Κάθε λεπίδα έχει σχεδόν το ίδιο μήκος με ένα πεδίο ποδοσφαίρου», εξήγησε η εταιρεία προσθέτοντας ότι: «Η ετήσια παραγωγή ενέργειας ενός SG 10,0-193 DD επαρκεί για την παροχή περίπου 10.000 ευρωπαϊκών νοικοκυριών με ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο που αποτελείται από 20 από αυτούς τους στροβίλους θα κάλυπτε την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μιας πόλης μεγέθους του Λίβερπουλ».
Τέλος, η εγκατάσταση του νέου project αναμένεται το 2019 και η εμπορική ανάπτυξη της μονάδας το 2022.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης