Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Κανείς δεν θέλει μία «άρρωστη» δημοκρατία - Απόλυτα ανίκανος ο Τσίπρας

Μητσοτάκης: Κανείς δεν θέλει μία «άρρωστη» δημοκρατία - Απόλυτα ανίκανος ο Τσίπρας
Εκλογές για να σωθεί η χώρα, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ
Την προκήρυξη εκλογών ζήτησε, για μία ακόμη φορά, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι είναι ανίκανος να λύσει όλα τα προβλήματα.
Εκτίμησε ότι η χώρα δεν μπορεί να εξέλθει στις αγορές και εάν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί τότε μπορεί να υπάρξει ανάγκη προσφυγής ακόμη και σε τέταρτο μνημόνιο.
Επανέλαβε ότι θα πρέπει να υπάρξει απόλυτη διάκριση των εξουσιών, καθώς όπως είπε «οι δημοκρατίες δεν πέφτουν μόνο από τις ερπύστριες αλλά και όταν σταματά ο σεβασμός των δικαιωμάτων αλλά και η διάκριση των εξουσιών».
«Η κυβέρνηση αυτή γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη όσο πλησιάζει το τέλος της.
Ο αμετανόητος δολοφόνος Κουφοντίνας κάνει βόλτες εκεί που σκότωσε αθώους ανθρώπους.
«Το σκοτεινό πρόσωπο της διακυβέρνησης Τσίπρα ρίχνει βαριά σκιά επάνω στη δημοκρατία μας.
Γιατί όταν η δικαιοσύνη γίνεται εργαλείο για πολιτικές διώξεις, η δημοκρατία απειλείται.
Γιατί όταν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν είναι ελεύθερα να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση χωρίς να δέχονται απειλές, η δημοκρατία υπονομεύεται.
Γιατί όταν καταδικασμένοι και αμετανόητοι τρομοκράτες, με την ανοχή της κυβέρνησης, κάνουν προκλητικές βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, σχεδιάζοντας ενδεχομένως το επόμενό τους χτύπημα, η δημοκρατία τραυματίζεται»», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Σε μια Δημοκρατία δεν υπάρχει κρυφή ή μυστική πλειοψηφία.
Ο πρωθυπουργός πρέπει είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, για να δούμε ονομαστικά πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα», δήλωσε.
Αναφέρθηκε στο θέμα της Novartis υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται μέσω αυτών των δήθεν σκανδάλων να επηρεαστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν οι εκλογές.
«Οι εκλογές θα γίνουν με ελεγμένους εκλογικούς καταλόγους και με ένα αδιάβλητο σύστημα.
Αν κάποιοι θέλουν σκόπιμα να προκαλέσουν εκλογική σύγχυση στην εκλογική διαδικασία να το ξεχάσουν.
Στις εκλογές θα αποτυπωθεί ξεκάθαρα η βούληση των πολιτών.
Θέλουν δεν θέλουν στις εκλογές θα μιλήσει ο λαός», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είναι φυσικό δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κόντρα μεταξύ Π. Καμμένου και Αλ. Τσίπρα, τονίζοντας «αφού διαφωνούσε για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Καμμένος θα έπρεπε να είχε φύγει πριν γίνει.
Αντί γι' αυτόν έφυγε ο κ. Κοτζιάς.
Ο κ. Καμμένος έπρεπε να αποχωρήσει εδώ και μήνες, καθώς μένοντας σε αυτή έδωσε στον κ. Τσίπρα τον στυλό να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ως εκ τούτου είναι συνυπεύθυνος και ο ίδιος».
Προσέθεσε ότι «οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος μπορεί να αυτό-εξευτελίζονται όπως θέλουν, δεν μπορούν, όμως, να καταστρέψουν τη χώρα».
Δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση ως «κουρελού», υποστηρίζοντας ότι «έχουμε μία κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που θα χρειαστούν ειδικό συνεργείο για να τους ξεκολλήσουν από τις καρέκλες τους όταν θα χάσουν τις εκλογές.
Τα σενάρια για κυβέρνηση μειοψηφίας και εκλογές τον Οκτώβριο θα σημάνει καταπάτηση της δημοκρατικής τάξης
Στις δημοκρατίες δεν κυβερνά κανείς με το ζόρι, όπως κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας».
Συνέχισε επιτιθέμενος στην κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα από την οικονομία έως τα εθνικά θέματα, αναφέροντας ότι έχει αποτύχει στα πάντα, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει «ένας μίζερος κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που δύει.
Απέναντι σε αυτόν τον κόσμο προβάλει μία πιο φωτεινή Ελλάδα», εννοώντας φυσικά ότι αυτή θα έρθει όταν αναλάβει την εξουσία η Νέα Δημοκρατία.
Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παραδίδει την οικονομία και τη χώρα σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ' ότι την παρέλαβε, έχοντας αποτύχει παντού και έχοντας δημιουργήσει ένα ναύαγιο, το οποίο είναι βαθιά ηθικό.
«Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει κουρέλι», είπε και ανέφερε μία σειρά περιπτώσεων οι οποίες σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελούν σκάνδαλα τα οποία θα εξετασθούν σε βάθος όταν η ΝΔ έρθει στην εξουσία.
«Η ηθική στην πολιτική δεν έχει να κάνει μόνο με τη διαφθορά.
Φαίνεται και σε συγκεκριμένες στιγμές, όπως η απόκρυψη των νεκρών στο Μάτι», προσέθεσε.
«Οι εθνικές εκλογές θα είναι η μητέρα όλων των μαχών και θα είναι μία ημέρα λύτρωσης για την πατρίδα», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους 6 μεγάλους στόχους του:

-Μια Κοινωνία, που θα δίνει ευκαιρίες ευημερίας σε όλους.

-Μια ανοιχτή  Οικονομία επενδύσεων και νέων δουλειών.

-Ένα Πολιτικό Σύστημα λειτουργικό κι ένα Δημόσιο αποτελεσματικό.

-Μία Παιδεία που βλέπει στο μέλλον, συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας.

-Ένα κράτος, όπου το Δίκαιο και η Ασφάλεια είναι όροι Δημοκρατίας.

-Και μία Ελλάδα ισότιμη εταίρο, με τον παγκόσμιο Ελληνισμό δίπλα της.

Αυτούς τους κεντρικούς στόχους υπηρετούν και τα μέτρα της Ν.Δ για μείωση  φόρων και εισφορών, είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Υπενθύμισε επίσης τις εξαγγελίες του «για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και των οφειλών σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία. Για τη ρευστότητα και την τόνωση των επενδύσεων».
Επανέλαβε ότι «με τη μελετημένη χαλάρωση των υπερβολικών πλεονασμάτων, μπορεί να έλθει ισχυρή ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 4%. Είναι ακριβώς η πολιτική ευημερίας για όλους, την οποία εμείς επαγγελλόμαστε.
Που θα συνδέει τους μισθούς με την πρόοδο της χώρας, ώστε οι χαμηλότεροι από αυτούς να αυξάνονται σε διπλάσιο ποσοστό από την ετήσια συνολική ανάπτυξη.
Που θα επιτρέπει μία πραγματική κοινωνική πολιτική με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 800.000 πολίτες, με το αφορολόγητο των 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και την ελεύθερη πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς.
Μια πολιτική, όμως, που θα απαντά και στην δημογραφική απειλή με την ενίσχυση των 2.000 ευρώ σε κάθε νέο ζευγάρι που θα φέρνει στον κόσμο ένα Ελληνόπουλο».
Η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει την μεγάλη ευθύνη για την αναγέννηση της πατρίδας μας, είναι η παράταξη της μεσαίας τάξης είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Απευθυνόμαστε και σε όσους απείχαν, επιτρέποντας στο ψέμα να εκμεταλλεύεται την δική τους αδράνεια. Απευθυνόμαστε στα νέα παιδιά, στους 17άρηδες που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.
Αλλά και στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, που αναγνωρίζουν ότι μόνο ένα ενιαίο και ισχυρό ρεύμα θα παρασύρει οριστικά τον λαϊκισμό και θα φέρει πολιτική σταθερότητα στη χώρα.
Αυτό, ακριβώς, το ρεύμα φιλοδοξεί να εκφράσει η ΝΔ.
Το ρεύμα της Λογικής, της Σταθερότητας, της Δημοκρατίας και της Ανάπτυξης.
Έκλεισε λέγοντας ότι το 2019 θα είναι μια εκλογική χρονιά με πολλές αναμετρήσεις -που όλες τους, όμως, θα είναι «μετωπικές»: Οι εθνικές εκλογές είναι η μητέρα όλων των μαχών.
Γιατί θα είναι λύτρωση για τον λαό και αφετηρία αναγέννησης για την πατρίδα..
Φτάνει πια!
Καιρός για πολιτική αλλαγή!».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης