Επικαιρότητα

Σπυράκη: Να μας πει ο Τσίπρας ποιοι είναι οι 151 πρόθυμοι βουλευτές για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σπυράκη: Να μας πει ο Τσίπρας ποιοι είναι οι 151 πρόθυμοι βουλευτές για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Ο Κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει στην καγκελάριο Merkel τις θέσεις της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Να πει ποιοι είναι οι 151 πρόθυμοι βουλευτές που σκοπεύουν να ψηφίσουν θετικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Συγκεκριμένα, η κα.Σπυράκη αφού επεσήμανε πως κατά την χθεσινή της συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε πως η κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 151 βουλευτών τόσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και για κάθε άλλη ψηφοφορία, υπονοώντας προφανώς το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής της ΝΔ, κάλεσε τον πρωθυπουργό αφενός να κατονομάσει ποιοι είναι οι αυτοί οι 151 βουλευτές και με ποια κριτήρια αυτοί οι βουλευτές εκδηλώνουν αυτήν την επιθυμία τους.
Επιπλέον, η εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που θα έχει με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel θα επαναλάβει τις πάγιες θέσεις της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών ότι δηλαδή δεν πρόκειται να επικυρώσει τη συμφωνία ούτε στην παρούσα ούτε στην επόμενη Βουλή.
Όσον αφορά το σενάριο η ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κα.Σπυράκη είπε πως η κίνηση αυτή παραμένει στο τραπέζι, ενώ επανέλαβε πως η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή κυβέρνηση και όχι από μια κυβέρνηση μειοψηφίας, τονίζοντας ότι όσο παραμένει στην εξουσία ο κ.Τσίπρας η χώρα ζημιώνεται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης