Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ρεύμα και φυσικό αέριο θα προμηθεύει σύντομα τους πελάτες της η ΕΛΙΝΟΙΛ

Ρεύμα και φυσικό αέριο θα προμηθεύει σύντομα τους πελάτες της η ΕΛΙΝΟΙΛ

Ειδικά για την τροφοδοσία των βιομηχανικών πελατών, η εταιρεία έχει προχωρήσει στη δημιουργία δύο σταθμών συμπίεσης φυσικού αερίου

Το αμέσως προσεχές διάστημα σχεδιάζει η ΕΛΙΝΟΙΛ να πραγματοποιήσει την είσοδό της στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, προσφέροντας συμβόλαια σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις καθώς και βιομηχανικούς πελάτες.
Μάλιστα, η εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί στις δύο νέες αγορές με τα εμπορικά σήματα «Electricon Ελίν» και «Aerion Ελίν».
Η επέκταση της ΕΛΙΝΟΙΛ στο ρεύμα και το φυσικό αέριο γίνεται μέσω της στρατηγικής της συνεργασίας με την ΗΡΩΝ του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα, η οποία ανακοινώθηκε στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Στο πλαίσιο της σύμπραξης των δύο εταιρειών, στην περίπτωση της ηλεκτρικής ενέργειας θα προσφέρονται τα ίδια προγράμματα με την ΗΡΩΝ, καθώς για την ΕΛΙΝΟΙΛ πρόκειται για ένα εντελώς νέο προϊόν.
Όσον αφορά το φυσικό αέριο, η φιλοσοφία του οποίου βρίσκεται πιο κοντά στην εμπειρία που έχει η ΕΛΙΝΟΙΛ από την εμπορία πετρελαϊκών προϊόντων, θα ακολουθηθεί διαφορετική εμπορική πολιτική από τον ΗΡΩΝ.
Μάλιστα, ειδικά για την τροφοδοσία των βιομηχανικών πελατών, η εταιρεία εμπορίας υγρών καυσίμων και λιπαντικών έχει ήδη προχωρήσει στη δημιουργία δύο σταθμών συμπίεσης φυσικού αερίου και αποθήκευσης CNG, ένα στη Θεσσαλία και ένα στο Θριάσιο, οι οποίοι θα λειτουργούν επίσης και ως πρατήρια ανεφοδιασμού οχημάτων που καταναλώνουν φυσικό αέριο.

Προμηθευτής η Ήρων

Με βάση τη συμφωνία που έχουν συνάψει οι δύο εταιρείες, η ΗΡΩΝ θα προμηθεύει την ΕΛΙΝΟΙΛ με ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο, τα οποία στη συνέχεια η ΕΛΙΝΟΙΛ θα διαθέτει στους πελάτες της.
Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας πετρελαϊκών προϊόντων και λιπαντικών, η θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ Τέρνα εξασφαλίζει στη σύμπραξη πολύτιμη τεχνογνωσία, την οποία έχει αποκτήσει δραστηριοποιούμενη εδώ και χρόνια με επιτυχία στην ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο, αλλά και τις ΑΠΕ.
Από την άλλη πλευρά, η ΕΛΙΝΟΙΛ διαθέτει σημαντική πελατειακή βάση, αφού κατέχει μερίδιο 10% στην ελληνική αγορά υγρών καυσίμων και πετρελαιοειδών, με το ποσοστό της μάλιστα στις βιομηχανικές πωλήσεις να αγγίζει το 20%.
Εξίσου σημαντικό είναι πως έχει τη φιλοσοφία των απευθείας πωλήσεων, δηλαδή προμηθεύει τους πελάτες της χωρίς να μεσολαβούν τρίτοι.
Κάτι που σημαίνει πως έρχεται σε απευθείας επαφή μαζί τους, με συνέπεια να είναι πιο εύκολο να τους προσφέρει συμβόλαια ρεύματος ή φυσικού αερίου.
Την ίδια στιγμή, με δεδομένο πως τα πρατήρια υγρών καυσίμων είναι πολύ ενεργοβόρα, κέρδος από τη σύμπραξη αποτελεί ακόμη και η κάλυψη των αναγκών σε ρεύμα των 620 συνεργαζόμενων και ιδιολειτουργούμενων πρατηρίων που ανήκουν στο πανελλαδικό δίκτυο της ΕΛΙΝΟΙΛ, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι δυνατότητες που δίνει ο μεγάλος αριθμός καταναλωτών που τα επισκέπτονται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης