«Κλειδί» η αιολική ενέργεια για την επίτευξη των στόχων ΑΠΕ στη Σουηδία - Τι σχεδιάζεται μέχρι το 2040

«Κλειδί» η αιολική ενέργεια για την επίτευξη των στόχων ΑΠΕ στη Σουηδία - Τι σχεδιάζεται μέχρι το 2040
Η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ βρίσκονται σε καλό δρόμο για να επιτύχουν τους δεσμευτικούς στόχους τους για την ανανεώσιμη ενέργεια το 2020
Οι ανεμογεννήτριες αποτελούν το κλειδί για την επίτευξη των στόχων της Σουηδίας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ειδικότερα, το 2012 η Νορβηγία και η Σουηδία κατέληξαν σε κοινή συμφωνία για αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κατά 28,4 TWh έως το 2020.
Στη συνέχεια, η Σουηδία αύξησε τον στόχο της, με στόχο την προσθήκη 18 TWh έως το 2030.
Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των ήδη ανεπτυγμένων ανεμογεννητριών και τις προγραμματισμένες επενδύσεις σε ανεμογεννήτριες για το υπόλοιπο έτος, η Σουηδία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει τον στόχο του για το 2030.

661

Η Σουηδία έχει φιλόδοξους στόχους για την προσαρμογή της ενέργειας και του κλίματος.
Έχει θέσει στόχο τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας κατά 50% μέχρι το 2030 και την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας κατά 100% ως το 2040.

Στόχος είναι επίσης οι καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2045.
Στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Παρισίων για την Αλλαγή του Κλίματος, η ΕΕ θέσπισε μια οδηγία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η οποία θέτει δεσμευτικό στόχο της τελικής κατανάλωσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές κατά 20% έως το 2020.
Η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ βρίσκονται σε καλό δρόμο για να επιτύχουν τους δεσμευτικούς στόχους τους για την ανανεώσιμη ενέργεια το 2020.

Η συνολική εικόνα
Από το 2010, η παγκόσμια δυναμικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αυξάνεται σταθερά σε περίπου 8 με 9% ετησίως, κάτι που υπερβαίνει το διπλάσιο της μέσης αύξησης για τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Μόνο το 2017 εγκαταστάθηκε παγκοσμίως επιπλέον 167 GW ανανεώσιμης δυναμικότητας. Αυτό αρκεί για να τροφοδοτήσει μια χώρα του μεγέθους της Βραζιλίας.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στην αιολική και στην ηλιακή ενέργεια.

Η Ασία σημείωσε την ταχύτερη αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τα τελευταία χρόνια και σήμερα αντιπροσωπεύει πάνω από το 42% της παγκόσμιας ανανεώσιμης παραγωγικής ικανότητας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης