Πετρέλαιο

Λιβύη: Στα 2,4 δισ. ευρώ περιορίσθηκαν τα έσοδα από το πετρέλαιο τον Νοέμβριο

Λιβύη: Στα 2,4 δισ. ευρώ περιορίσθηκαν τα έσοδα από το πετρέλαιο τον Νοέμβριο
Η Λιβύη παράγει σήμερα περίπου 1,15 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως πετρελαίου
Τα έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στη Λιβύη υποχώρησαν στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια το Νοέμβριο από 2,87 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο, ωστόσο τα ετήσια έσοδα αναμένεται να αυξηθούν κατά 76% στα 24,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αν και χαμηλότερα από τον προηγούμενο μήνα, τα έσοδα του Νοεμβρίου ήταν το τρίτο υψηλότερο μηνιαίο άνοδος το 2018, ανακοίνωσε η NOC.
Παρά τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα ασφάλειας που επηρέασαν την παραγωγή πετρελαίου από τη Λιβύη, τα έσοδα της NOC ενισχύθηκαν φέτος από τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου και την παραγωγή.
Η Λιβύη παράγει σήμερα περίπου 1,15 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως πετρελαίου.
"Η NOC θα συνεχίσει να ενισχύει την οικονομική ανάκαμψη και να παράσχει τα αναγκαία κεφάλαια για να εξασφαλίσει μια δίκαιη κατανομή του πλούτου και της οικονομικής δικαιοσύνης σε ολόκληρη τη χώρα", δήλωσε ο Πρόεδρος της NOC, Mustafa Sanalla.
Την περασμένη εβδομάδα, η NOC ανακοίνωσε την ύπαρξη ανωτέρας βίας στο μεγαλύτερο πετρελαϊκό της πεδίο μετά την κατάληψη στις 8 Δεκεμβρίου από ένοπλους που απαιτούσαν πληρωμές μισθών και κεφάλαια ανάπτυξης.
Η NOC και η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση συμφώνησαν σχετικά με ένα σχέδιο ασφάλειας αυτή την εβδομάδα για να προστατεύσουν τον τομέα El Sharara δυναμικότητας 315.000 βαρέλια  ανά ημέρα, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού ζωνών στο εσωτερικό της περιοχής ώστε να σταματήσουν οι διελεύσεις  χωρίς άδεια και να απομακρύνει όλους όσου βρίσκονται εντός χωρίς άδεια.
"Εργαζόμαστε επίσης σκληρά για να εφαρμόσουμε συμφωνημένα μέτρα ασφαλείας στο Sharara, ώστε οι επιχειρήσεις και η παραγωγή να μπορέσουν να επαναληφθούν το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε ο Sanalla.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης